in

6 saker du aldrig ska offra i en relation

relation advice

Relationer kräver kompromisser, men det finns saker du aldrig ska offra för din partner hur mycket du än älskar hen – vi har listat 6 saker. Mer

Att vara kär kan få dig att glömma dig själv och dina egna behov, men det finns en gräns. I en relation krävs kompromisser och du behöver tänka på personen du delar vardagen med. Men det ska inte göra att du tappar varje del av dig själv. Ger du upp dig själv för att vara med din partner kommer den personen ta allt med sig utan att ge något tillbaka. Det viktigaste är att ni båda är självständiga men är beredda att kämpa tillsammans när problem uppstår. Men hur vet man vilka uppoffringar som är okej eller inte i en relation? Vi har listat 6 saker du aldrig ska offra.

Dina drömmar

För det första; dejta ingen som inte inte stöttar dina drömmar eller hjälper dig nå dina må. Du ska aldrig känna dig skyldig att ge upp något du drömmer om för att nöja din partner. Men det är bara bra att du och din partner har olika mål och kompromissar för att nå dem sida vid sida.

Din självständighet

Oavsett hur många år du och din partner har på nacken, ska din självständighet aldrig ruckas på. Beslut tas såklart oftast tillsammans men du har rätt till ett privatliv och egentid, som du bestämmer hur du vill spendera. Det är viktigt att du och din partner har egna liv utanför relationen och inte känna att det behöver förändras för att du delar ditt liv med någon.

Lycka

Ingen relation ska påverka din mentala hälsa negativt. Du ska aldrig bortprioritera din egen lycka för att tillfredsställa din partner. Oavsett hur starka känslor ni har för varandra, passion ska inte få dig att må psykisk dåligt. En relation ska fylla din vardag med glädje och göra dig till din bästa version.

Vänskap

Det kan vara svårt att hinna med jobb, egentid, familj och tid för din partner. Men något som måste ges tid trots all stress är vänskap. I en relation kan din största prioritet vara din partner till en början, men en dag måste du börja prioritera dina vänner på samma sätt igen, som när du var singel. Umgås du bara med dina vänner när din partner inte har tid eller är bortrest är det en varningsklocka. Är du i en trygg relation kommer inte din vänskapsrelation konkurrera ut din partner.

Intressen

Släpp inte taget om dina intressen. Även om du och din partner umgås mycket tillsammans eller hittar på saker ihop, måste ni göra saker helt själva. Din partner ska inte få dig att skämmas för det du brinner för eller be dig sluta med det.

Din självkänsla

Såklart utvecklas du och din partner ihop, efter allt ni upplever tillsammmans och ni kan till och med bli en bättre version av er själva. Men tappa aldrig din självkänsla och låt ingen påverka vad du står för. Var alltid dig själv, oavsett vad folk tycker.