in

6 saker att alltid göra på söndagar (som får nästa vecka att kännas SÅ mycket enklare)

5a992472db849 5a992472dc473sakerattgocc88rasocc88ndag.jpg

Istället för att få panik på söndagskvällen över att en ny vecka snart är här, testa att göra de här 6 sakerna varje söndag. Vi lovar att din vecka kommer att få en mycket härligare start!
Mer

1. Töm din handväska eller ryggsäck

Knöckliga kvitton, en trasig penna, några hårnålar, ett halvt tuggummipaket, ett läppglans… Eller är det bara våra väskor som ser ut så? Gör det till en vana att tömma din väska på skräp och onödiga saker varje söndag. Ordning och reda i väskan gör att man till exempel hittar nycklar eller plånbok utan att behöva gräva omkring i väskan i tio minuter.

2. Bädda med nya lakan, eller i alla fall örngott

Finns det något härligare än att gå och lägga sig i nytvättade lakan? Nope! Vi har inga direkt vetenskapliga bevis här, men vi tror i alla fall att rena lakan gör att man sover bättre. Men att byta lakan varje vecka är kanske lite väl. Något du däremot borde göra varje söndag är att byta örngott! Det finns studier som visar att smutsiga örngott kan leda till dålig hy, eller förvärra hyn om du har problemhy. Så gör örngottsbytet till en veckovana!

3. Planera den kommande veckan

Någon gång under dagen, sätt dig ner och kolla igenom din kalender för veckan som kommer. Planera in något kul, men glöm inte att också planera in tid för återhämtning och vila. Och så finns ju de där tråkiga, men nödvändiga, sakerna som tvätta och handla. Om du planerar in sådana saker, som tvätt, redan på söndagen kommer du inte stå med världens tvätthög och inget att ha på dig nästa helg.

4. Preppa matlådan!

Vad ska du äta till lunch den här söndagen? Eller till middag? Dubbla det du hade tänkt laga, och vips – matlåda! Det behöver inte vara värsta superprojektet att styra upp matlådor, gör en extra portion när du ändå lagar mat! Att ha en matlåda redo för kommande vecka sparar tid, energi och pengar.

5. Lägg en söndagsmask

Gör något härligt bara för dig. Lägg en ansiktsmask. Måla naglarna. Meditera. Gör något som får dig att slappna av och må bra. Sådana positiva känslor tar du med dig in i nästa vecka.

6. Lägg fram kläder till imorgon

Du kanske redan har den har rutinen, att lägga fram kläder till nästa dag? I så fall – good for you! För oss andra som kan stå framför garderoben utan att hitta något att ha på oss eller oss som behöver byta outfit tre gånger innan det känns bra, kan det det vara värt att testa. Lägg fram alla kläder du vill ha på dig imorgon på en stol, så kan du till och med ställa väckarklockan tio minuter senare! Värt!