in

6 märken som lät bli att photoshoppa sina kampanjer – heja er!

inte photoshop dragare

Att strunta i photoshop och låta sina modeller se ut som de faktiskt gör är det fortfarande många märken som struntar i. Men en del märken har lagt ner retuschen i sina kampanjer för att låta naturlig skönhet ta plats! Mer

Vi har kommit en bit på vägen när det kommer till att promota kroppspositivitet, men än är det en lång väg att gå. En del märken har gått med i kampen för att få människor att känna sig bekväma i sin egen kropp, vilket är hur bra som helst! De struntar i att använda photoshop för att ändra på sina modeller och låter dem vara precis så vackra och grymma som de är. Och en sak som är klart är att kampanjerna blir tusen gånger starkare och bättre. Här är sex märken som struntat i att använda photoshop!

 1. Aerie

  aerie

  Aerie var ett av de första märkena som gick ut med att de skulle sluta retuschera sina modeller. Aerie, som är American Eagles underklädes- och bikinikollektion, ökade efter det sin försäljning. I år lanserade de även satsningen #AerieREAL då ”vanliga” personer fick fronta deras badkollektion på sociala medier.

 2. Target

  target

  Inför bikinisäsongen det här året valde även Target att låta photoshop vara. I kampanjen fick modeller i olika storlekar och med olika etniciteter fronta i bikinis som visade deras kroppar som de är.

 3. ModCloth

  modcloth

  Märket ModCloth var först med att 2014 signa ett anti-photoshoplöfte och det är ju värt en stor applåd!

 4. Dove

  dove

  Dove har legat i framkant i rörelsen för kroppspositivitet. Redan 2004 lanserade de kampanjen Real Beauty för att hylla att alla kvinnor ser olika ut och ge kvinnor självförtroende till att trivas med sig själva.

 5. Vanessa Hudgens med Bongo

  bongo

  2014 var stjärnan Vanessa Hudgens på omslaget av magasinet Bongo, och hon valde bort retuscheringen.

  ”Kläderna jag har på mig får mig att känna mig bekymmerslös och självsäker, det är därför jag älskar att de klara bilderna är oretuscherade. Det är så viktigt för tjejer att komma ihåg att riktig skönhet kommer inifrån”, sa Hudgens i ett pressmeddelande.

 6. Bystigt.se

  2014 gick Bystigt.se ut med att de aldrig kommer retuschera sina modeller och woho för det säger vi bara!

 7. Bubblare: House of Dagmar

  I juli i år gick svenska klädmärket House of Dagmar ut med att de ska sluta retuschera sina modeller från och med höstkollektionen 2017. De vill motarbeta osunda ideal och ge självförtroende, skrev de i ett pressmeddelande. Och trots vi tyvärr inte kan förvänta oss icke normativa modeller så är det ändå ett steg i rätt riktning!

Tack Teen Vogue för artikel-inspo!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss