in

6 hacks du aktivt kan ta till för att få bättre självförtroende

sjalvfortroende dragare

Vi har sagt det förut, men säger det igen. Självförtroende är något man måste jobba på hela tiden, och det finns såklart olika sätt man kan jobba med det på. Här är sex saker du kan göra för att få bättre självförtroende! Mer

 1. Skriv ner dina dåliga tankar om dig själv, och något bra bredvid det

  För att kunna jobba på ditt självförtroende och komma till botten med vad det är som du inte gillar hos dig själv kan du skriva ner alla de dåliga tankar du har kring dig själv. Försök tänka på när du först hade de dåliga tankarna, eller varför du tror att du har dem. Skriv sedan en bra tanke om dig själv för varje dålig tanke. Varje gång du tänker något dåligt om dig själv, ersätt det med de bra tankarna.

 2. Fråga dig själv vad du skulle göra om du var mer självsäker

  Föreställ dig en mer självsäker och modigare version av dig själv. Vad skulle du vilja göra om du bara vågade? Kanske skulle du hoppa fallskärm? Bjuda ut din crush på en dejt? Åka på en långresa alldeles själv? Utmana dig själv till att göra just de grejerna. Det är ingen som säger att du inte är modig! Fake it til’ you make it.

 3. Klä dig självsäkert

  Har du någon du ser upp till eller bara tycker är hur cool som helst? Eller har du klädesplagg hängandes i garderoben du skulle vilja ha på dig om du bara vågade? Gör ett kollage på power-personer och försök härma hela eller en del av deras stil. Om du klär dig i plagg som andra ser självsäkra ut i, kan du börja känna sig självsäker också.

 4. Ta vara på beröm och komplimanger

  Skriv ner eller screenshotta varje fin grej någon säger om dig. När du sedan har en dålig dag är det bara titta på komplimangerna och suga åt dig att folk tycker du är grym. Självförtroende kommer inifrån, men det skadar inte att få lite hjälp från andra.

 5. Sätt positiva alarm

  Ställ in olika alarm eller event i din kalender som påminner dig om bra saker om dig själv. Har du en stor presentation en dag? Sätt ett alarm innan där det exempelvis står ”min presentation kommer gå hur bra som helst, för att jag är hur bra som helst”.

 6. Acceptera komplimanger

  Har du svårt för att lyfta dig själv? Ta hjälp av folk omkring dig, de hjälper gärna till! Om någon ger dig en komplimang, säg tack och ta till dig den. Var inte förvånad över komplimangen, eller försök slå bort vad de säger. Personen skulle inte ge dig komplimangen om det inte var sant.

Tack Bustle för artikel-inspo!

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.