in

6 anledningar till att det (på riktigt) är awesome att vara singel

singel

OBS! Den här listan är bara för singlar… Mer

Jag hade min första riktiga relation när jag var tjugo. Den varade i fyra år och när det tog slut var jag livrädd att jag aldrig skulle hitta någon att vara tillsammans med igen. På riktigt, jag ringde i panik till min mamma och snörvlade: ”Tänk om jag blir ensam resten av livet nu.” Min mamma är inte riktigt som andra mammor. Hon svarade (och jag kunde riktigt höra hur hon ryckte på axlarna) ”Jaha, men då blir det så.” ”Tack för den”, snyftade jag vidare och förklarade – så snart jag hämtat mig – det fasansfulla i att jag nu var singel; nämligen att det gäller ju inte bara att hitta någon som blir kär i mig, utan en som även jag blir kär i tillbaka. Men min mamma är realistisk, sockrar inget. Jag har till exempel aldrig hört henne säga ordet fantastiskt om något. Jag borde vetat bättre än att ringa henne.

Hur som helst. Efter ett halvårs självömkande började jag på något darriga ben dejta igen och var sedan singel i nästan tre år. Och vet du vad? Jag gick på ett par nitar och kände mig extremt ensam på söndagar när ALLA gosade med sina boyfriends, men det var faktiskt inte så dumt ändå, tvärtom så var det rätt jäkla awesome. Det var då jag kom fram till varför det på riktigt är grymt att vara singel.

 

1. Du lär dig vara självständig

Att på riktigt känna känslan av att man klarar sig själv och att det inte är läskigt att vara ensam kommer att göra dig till en tryggare människa. Och att slippa känna sig beroende av att alltid behöva vara tillsammans med en annan människa bäddar för mycket bättre framtida relationer.

[adSpace] 

2. Du får mer tid för dig själv

Att vara i en relation är myspys, jag köper det. Men det tar också ganska mycket av den där härliga (och ibland extremt välbehövliga) egentiden. Det är ofta på kvällarna som vi har tid för våra intressen att reflektera över dagen och vila.  Som singel kan du maxa njutet av ditt eget sällskap utan att någon kräver din uppmärksamhet.

 

3… Och för dina vänner

Vänner är egentligen syskon som Gud inte trodde att dina föräldrar skulle klara av. Typ. Dina vänner kanske kommer att vara de enda du har och kan vända dig till vid något tillfälle. Stärk relationen med dem, res tillsammans och få dem att förstå att de är viktigare än något annat.

 

4. Du behöver inte oroa dig för om du faktiskt är tillsammans med ”den rätte.”

Okej, en relation behöver inte leda till livslångt äktenskap, men nog är det ändå det många av oss dagdrömmer lite om sådär i början av dejtandet? Men vill du ärligt talat hitta din drömperson nu och bara vara pang bom klappad och klar liksom? Inget mer pirr över efterlängtade sms. Inget mer av det där fladdret i magen som bara de där första kyssarna ger… Njaa, tänkte väl? 😉

[adSpace]

5. Singellivet innebär frihet

Let’s face it. Att hångla med främlingar är roligt. Att inte veta om nästa fest eller resa innebär att du träffar en riktig sötnos som du är fri att flirta som du vill med är ganska kittlande, eller hur? Njut av friheten och att kunna göra som du vill. Det är trots allt det som tjugoåren är till för!

 

6. Du får möjlighet att lära dig vad du gillar (och ogillar!)

Yep, vi passar ihop med vissa personer, andra… eh, inte så bra.  Och det är av många anledningar. Ta chansen att dejta så många som möjligt när du är singel. På så sätt lär du dig vad du gillar och inte gillar och vad du söker i en relation. Träffa människor från olika kulturer, med andra åsikter och händelser i bagaget än du. Erfarenhet är nyckeln till allt. Ibland tror man att man vet vad man gillar… Till man träffar någon som vänder upp och ner på allt. Jag lovar.

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss:

instagram 1