in

5 tips på hur ni får distansförhållandet att fungera

distans

Är det äntligen dags för den efterlängtade backpackerresan men så har separationsångesten slagit in? Eller ska din älskling plugga utomlands och du får plötsligt bo ensam? Långdistansförhållanden kan vara kämpiga, men var bara lugn. Kärleken kommer att fortsätta blomma så länge ni anstränger er ihop! Här är 5 tips på hur ni får förhållandet att hålla, trots avståndet. Mer

1. Lita på varandra

Regel nummer 1 i alla förhållanden, särskilt dem när man inte träffas ofta, är att lita på varandra. Ni är i ett förhållande för att ni älskar varandra, och då är tillit den viktigaste ingrediensen. När svartsjuka eller oro spökar, ring din partner och var öppen med hur du känner. Genom att prata om känslorna som kommer upp när man är ifrån varandra stärker ni ert förhållande och er tillit till varandra.

2. Håll daglig kontakt

När man studerar eller reser utomlands är det många nya intryck, människor och händelser. Att hålla kontakten med sin älskling kan lätt skjutas undan när det är så mycket nytt som händer. Prioritera in ett Skype-samtal eller skriv till varandra dagligen så att det inte blir en vana att ni inte hörs under en längre tid.

3. Ha rätt inställning

Ordspråket lyder ”är det menat kommer det att hålla” vilket stämmer, men bara om ni båda lägger ner hårt arbete. Långdistansförhållanden är en prövning som likt alla prövningar inte bara löser sig av sig självt. Stötta varandra i upp- och nedgångar och se det som en gemensam prövning, inte individuell. Tar ni er igenom tiden ifrån varandra kommer det att stärka ert förhållande något otroligt, och gör ni inte det – då vet ni att ni försökte i alla fall.

[adSpace]

4. Låt inte längtan ta över

Är du den som stannar hemma kan vardagen gå över i att bli en enda lång väntan. Se det som en chans att investera tid i dig själv – kanske lägga ner mer tid på dina intressen eller träffa nya vänner, saker som faktiskt kan bortprioriteras annars i vardagen. Har din partner hemlängtan så stötta hen att stanna kvar – det är en naturlig känsla och ni båda kommer att uppskatta om hen stannade kvar och njöt av sin tid. Glöm inte att glädjas för din partners äventyr, även om det kan kännas ensamt hemma.

5. Överraska varandra

Bara för det är många mil mellan er betyder det inte att ni inte kan vara spontana. Skicka blommor, paket eller en video där du påminner din partner om varför du älskar hen. Lämna kärlekslappar hemma innan avresan för din partner att hitta när du åkt iväg. När man inte ses på länge är de små sakerna viktiga! Är det lämpligt att hälsa på din partner så gör det till en överraskning!

Du kanske också vill läsa det här:
12 ögonblick alla i ett distansförhållande känner igen sig i
6 anledningar till varför långdistansförhållandet är det bästa som hänt er
25 situationer du känner igen om du har ett distansförhållande