in

5 tips du måste ha koll på i Messenger-appen (som att radera felsägningar innan det är för sent ;))

messenger puff
Bildkälla: weheartit

Sedan Facebook delade på chatten och feeden i olika appar så har det ju blivit så otroligt mycket lättare att Facebook-chatta i telefonen. Men appen rymmer fler funktioner än de flesta känner till. Här kommer några tips som gör det ännu enklare att hålla ordning på alla konversationer (och kanske rädda en och annan felsägning): Mer

1. Se när ditt meddelande blivit läst

mess1
Bildkälla: Facebook
 

2. Håll koll på var vännerna håller hus (eller göm dig för dem ;))

mess4
Bildkälla: Facebook
  [adSpace placement=”auto”] Om du trycker på ett enskilt meddelande kan du se var kompisen befann sig när hen läste meddelandet. Om din vän har tillåtit den funktionen så dyker det upp en liten karta under meddelandet. Om du själv vill slå på eller av den här tjänsten så gör du det här: Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster.  

3. Tysta konversationen under en tidsperiod

mess2
Bildkälla: Facebook
  Denna tjänst är jättepraktisk om du till exempel ska hoppa in i ett möte eller en lektion. Eller om du bara tycker att chattgrupper blir för tjattriga om saker du inte bryr dig om. Tryck på ”i”-ikonen uppe i högra hörnet, och sedan på aviseringar så kommer alternativen ovan upp. Smart!  

4. Namnge en gruppchatt (och sortera lättare)

mess6
Bildkälla: Facebook
  [adSpace placement=”auto”] När någon startat en gruppchatt döps den automatiskt till allas namn, vilket kan bli en röra till slut. Namnge dina konversationer genom att gå in på ”i”-ikonen uppe i högra hördet och trycka på alla namnen. Då kommer en ruta upp där du kan döpa gruppen (tänk på att alla ser vad du döper den till, så: Be nice!) Grupperna kan sedan sorteras på ”grupp-bordet”. Fäst nya grupper till bordet genom att klicka på ”Fäst” (eller ”Pin”), och välj sedan en av grupperna du namngivit.  

5. Radera ett enskilt meddelande (innan det är för sent!)

mess3
Bildkälla: Facebook
  Det du skriver i Messenger är inte oåterkalleligt (tack och lov). För att ta bort enskilda meddelanden kan du trycka på meddelandet, och hålla inne. Då dyker ovanstående meny upp. Nu kan du helt enkelt radera meddelandet. Phew. hannah byline veckorevyn3

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.