in

5 saker som kan få ditt hem att se osofistikerat ut – enligt experterna

osofistikerat hem

Vill du att ditt hem ska se fint, rent och sofistikerat ut? Då ska du ta en titt på de här tipsen. Mer

Att bo i ett hem som ser ut att vara taget från vilken Pinterest som helst skulle ju vara superhärligt, men det är inte alltid så realistiskt. Det blir stökigt, saker behöver förvaras någonstans och tvätten måste torka.

Men enligt en inredningsexpert på MyDomaine är det precis de sakerna som gör att ens hem ser osofistikerat ut (som om man inte redan hade räknat ut det). Jag tycker inte heller det är roligt att ha en massa strumpor och tröjor hängandes på tork i min lägenhet, men det är liksom smällar man får ta om man vill ha rena kläder.

MyDomaine listade några saker som gör att ens hem ser osofistikerat ut, men vi kanske ska ta det med en nypa salt. Vissa saker kan man helt enkelt inte göra något åt.

Det finns sladdar synliga

Tydligen är det inte najs att ha elsladdar från till exempel tv och stereo eller en dator synliga. För att få bukt på det kan du till exempel gömma dem bakom möbler eller i en liten korg.

Smutsiga fönster

Smutsiga fönsterrutor kan få vilket hem som helst att se tråkigt ut. Gör det till en vana att regelbundet rengöra dina fönster. Om det är svårt eller omöjligt att nå får du göra rent det som går.

Basic blomvaser

Den vasen som blomman är i när du köper den är sällan så snygg som den borde. Investera istället i en ny vas till dina blommor som passar bättre, både för blomman och för ditt hem.

Osmickrande fotoramar

Experterna säger att det inte finns någon mening med att ha fina fotografier eller målningar i ditt hem om de inte sitter i ramar som valts ut till dem, lite som blommorna här ovan alltså.

Obäddad säng

Denna har vi räknat ut sedan barnsben, men vem orkar bädda sängen varje morgon? Men, om du snabbt vill få ditt hem att se mer sofistikerat ut vet du vad du ska göra.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR