in

5 saker du inte skriver, men verkligen borde skriva i din kalender

saker skriva i kalender planera
S O C I A L . C U T / Unsplash

Du kan använda din kalender till så mycket mer än du gör idag. Här kommer våra bästa tips! Mer

koplankar 1024x37 1

Oavsett om du använder dig av en vanlig papperskalender, en bullet journal eller mobilen så slår vi vad om att din kalender = ditt liv. De flesta skriver upp möten, födelsedagar och aktiviteter i sina kalendrar, men det finns faktiskt så himla mycket mer vi borde använda dem till.

Om du använder en bullet journal kanske du är bekant med det här redan, men det går faktiskt att använda i vanliga kalendrar och mobilen också. Hitta några tomma sidor eller använd mobilens anteckningar för att göra det mesta och bästa av din planering.

Här kommer våra tips för vad du ska skriva i din kalender, förutom det vanliga:

1. Hur du mår

Genom att logga hur du mår från dag till dag ger du dels dig själv lite tid att reflektera kring hur dagen har varit, men kan också snappa upp olika mönster. Mår du alltid dåligt vissa dagar? Finns det någon gemensam nämnare i de dagar du mår bra? Alla sådana insikter är bra för dig att få, och gör det lättare för dig att jobba med ditt mående!

2. Recept

Är du sjuuukt trött på att behöva tänka på vad du ska äta ikväll? Gör en sida i din kalender där du skriver ner de maträtter som går snabbt att laga, som du gillar lite extra och som du gärna gör när du har lite extra tid

3. Serier och filmer

Det finns tusen serier och filmer jag vill se, men när jag väl ska börja på något nytt så står det helt still i huvudet och jag börjar istället kolla om på typ Grey’s Anatomy. Att anteckna filmer och serier man vill se någonstans i sin kalender är därför en utmärkt idé!

4. Mål och utmaningar

Vilka mål har du för veckan, månaden, året? Det kanske är svårt att svara på. Men genom att i din dagliga planering försöka tänka lite på det så blir det enklare. Dessutom är det alltid bra att ha lite utmaningar som du kan logga från dag till dag. Kanske är det att äta mer grönsaker, gå tidigare från jobbet eller ringa en släkting? Lägg in det i kalendern för att göra det lättare att hålla koll på!

5. Läsning

Att läsa ÄR avslappnande, det vet vi. Och att hitta en bok som är så bra att den är svår att lägga ifrån sig är en underbar känsla, men tyvärr är vi många som sällan tar oss tid att läsa. Genom att sätta upp mål om antal böcker, lästa kapitel om dagen eller sidor i veckan och logga dem i en kalender kan du motivera dig själv att faktiskt ta dig tid för läsning!