in

5 råd för att hålla kärleken sprudlande – även efter ett par år i förhållandet

love couple lesbian

Visst kan man känna sig sprudlande kär även efter att man varit i ett förhållande några år – det kräver bara lite arbete! I början av förhållandet är allting naturligt frid och fröjd. Några år, bråk och tråkiga parsysslor senare känns allting bara… annorlunda. Det fina är att kärleken vuxit sig stark och djup, men tyvärr känns allting inte lika spännande längre. Vi har listat vägarna att ta för att hålla förhållandet och gnistan vid liv! Mer

    1. Ansträng er för varandra

     Att vara bekväm i att gå runt i mjukisbyxor och hoodie med varandra är helt underbart. Självklart ska man fortsätta med det, men det är lätt att fastna i att bara se varandra på det sättet efter jobbet på vardagskvällarna. Kommer du ihåg i början när man ansträngde sig inför varje dejt? Kör en sån kväll i veckan! Var öppna med varandra, för det är så lätt att glömma bort hur värdefullt ansträngning är. Klä upp er båda två och tillåt er känna er snygga inför varandra!karlekspar karlek

    2. Hitta på nya saker ihop

     Kanske kan det kännas som att ni gjort allt man kan tänkas göra ihop, men vi kan lova att så inte är fallet. Åk på en spännande resa ihop, tänd ljus hemma och testa på meditation eller varför inte ta en helg till att åka ut i skogen och tälta ihop? Nya upplevelser ihop för er närmre varandra och skapar dessutom roliga minnen. Vem vet, ni kanske upptäcker ett nytt, gemensamt intresse på köpet?

     sa haller ni gnistan i liv i forhallandet

    3. Hotta till sexet

     Efter några år i förhållande är det lätt hänt att sexet går i gamla banor. Har ni inte testat sexleksaker? Testa! Eller varför inte högläsa en sexnovell ihop, sexta varandra på vägen hem från jobbet, eller äta romantisk middag ihop i sexiga underkläder (och se vem som kan hålla sig längst?!) Ta tillfällen att vara spontana.

     forhallande flera ar

    4. Spendera tid ifrån varandra

     Bland det nyttigaste man kan göra i ett förhållande är att vara ifrån varandra. Kanske låter det motsägelsefullt men den som testat vet. Tid ifrån varandra skapar en längtan, inte bara kärleksfull utan även sexuell och ni uppskattar varandras sällskap så mycket mer när ni väl är med varandra. Testa att spendera en helg hemma hos dina föräldrar eller att åka iväg på en resa med vänner istället för din partner. Det kommer ni båda att uppskatta!

     forhallande lang tid

    5. Arbeta på er kommunikation

     Att bygga upp förtroendet för varandra tar tid. Med tiden lär man känna personen under ytan på sin partner och med tanke på att vi människor ständigt utvecklas genom livet så tar detta lärande aldrig slut. Nyckeln till att lära känna – och komma närmre – varandra är kommunikation. Prata om känslor, orättvisor, vardagssysslor, om sex – ja om allt. En öppen kommunikation är A och O för ett långvarigt förhållande.

     couple talking