in

5 Netflix-hacks ALLA borde kunna

netflix hacks

Brukar du spendera dina kvällar framför Netflix med att titta på dina favoritfilmer, eller ligga hela helgen och sträckkolla senaste serien alla pratar om? Då borde du verkligen vilja lära dig dessa fem Netflix-hacks! Mer

1. Ta bort aktivitet från din historia

Du kanske följer en serie med din partner (och alla vet att det är förbjudet att kolla ett avsnitt utan hen) eller så vill du bara inte att en enda film ska förstöra hela algoritmen som rekommenderar filmer och serier. Bra nyheter! Du kan ta bort en film eller serie från din Netflix-historia.

Gå till Netflix.com/WiViewingActivity. Där ser du en kronologisk lista på ALLT du någonsin kollat på Netflix, vilket kanske är en del. Klicka sedan på krysset vid det du vill ta bort – så är det som om tittningen aldrig hänt!

2. Ändra utseende på undertexter

Om du tycker det är svårt att se vad det står på undertexterna, eller bara vill experimentera lite, kan du ändra utseendet på dina undertexter. Gå till ditt konto, din profil och klicka på ”undertextutseende”. Där kan du ändra typsnitt, textstorlek och skugga till exempel.

3. Ha koll på vilka browsers som har högst upplösning

Om du tittar på Netflix själv på din laptop kanske det inte gör så mycket om upplösningen inte är den högsta. Men om ni däremot är några stycken som ska ha filmkväll kan det vara najs att titta på en stor tv-skärm. Då är det lite viktigare att upplösningen är så bra som möjligt!

Och sorry alla Firefox-fans, Netflix streamar bara i 720p. För att få högre upplösning ska man kolla på Safari, Internet Explorer, Microsoft Edge eller Google Chrome (på Chrome OS, inte Windows eller Mac).

4. Ta kontroll över ditt Netflix-tittande

Att sträckkolla på en hel säsong av ”Vänner” under en helg är inte alls särskilt svårt. Men det kanske inte skulle hända om det inte var så att Netflix gjorde det så lätt för en att göra just det. Om du vill ta kontroll över Netflix och ta kontroll över dina värdefulla söndagstimmar, eller i alla fall ge dig tid att gå på toa eller laga mat mellan avsnitten, kan du stänga av auto-play funktionen.

Gå till ditt konto, din profil och klicka på ”uppspelningsinställningar”. Där klickar du ur ”automatisk uppspelning”.

5. Använd genvägar

Du kan kontrollera mycket när du tittar på Netflix utan att behöva röra på musen eller stryplattan. Klicka på bokstaven M för att stänga av ljudet på det du tittar på, klicka på F för att gå till helskärm, och klicka på mellanslag för att pausa det du ser på.

Tack för Refinery29 för artikel-inspo!

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!