in

5 knep du kan ta till för att göra din morgon SÅ mycket bättre

vakna

Det är inte många som tycker att morgonen är bästa tiden på dagen, men vi alla tvingas ju genomlida den ändå. Här är fem tips på hur du i alla fall gör morgonen lite, eller ganska mycket, bättre! Mer

1. Förbered dig

valja klader

Se till att förbereda dig för morgondagen innan du går och lägger dig på kvällen.

Att stirra in i garderoben i en kvart och känna att man inte har något att ha på sig till exempel är inget bra sätt att starta dagen på. Planera din outfit dagen innan. Eller ska du iväg och träna på morgonen? Lägg fram träningskläderna, se till att du har med dig hygienprodukter och stoppa ner skorna i väskan.

2. Lägg bort din telefon

lagga ifran mobil

Om du är precis som typ alla andra och använder din telefon som ditt alarm kan det förstås vara svårt att stänga av din mobil. Men lägg den på andra sidan rummet när du lägger dig. Med andra ord, ha den inte bredvid kudden.

Det är inte nödvändigt att behöva vakna upp av att telefonen ligger och surrar för att du får mejl, nyhetspushar eller ett nytt meddelande i gruppchatten med dina vänner. Allt sådant kan vänta. Det är viktigare att du får en god nattsömn istället.

3. Välj ett alarm som inte skrämmer slag på dig

alarm

Om du inte älskar att starta din morgon i mindre panik av ditt alarm så föreslår jag att du byter. Ställ in ditt alarm på en lugnare melodi, som inte gör att du får en minihjärtattack varje gång det ringer (alldeles för tidigt).

I fall du absolut inte vaknar av något annat än ett riktigt jobbigt alarm så kan du kanske ändå sänka volymen lite grann.

 

4. Ät frukost

frukost

Om du alltid är stressad på morgonen och känner att du inte har tid för frukost så, ja, har du fel helt enkelt. Man måste ta sig tid för frukost.

Du behöver ju inte ställa dig och göra scones direkt, men någon frukost hinner du allt med. Bre en smörgås och gör en kopp te, eller koka ett ägg. Förbered frukost dagen innan genom att göra en chiapudding eller over night oats. Eller gör en smoothie som du kan ta med dig!

5. Skäm bort dig själv

skam bort dig

Finns det någon body lotion du gillar extra mycket, en te-sort som smakar drömmigt eller en härlig spellista som får dig på bra humör? Allt som kan sätta lite guldkant på morgonen ska du ta vara på. Särskilt nu under vinterhalvåret när det alltid känns lite extra jobbigt att kliva upp ur den varma sängen på morgonen.

Tack Wit & Delight för inspo!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss