in

5 drömmiga ishotell i världen som vi gärna besöker

ishotell 2

Varma stränder och palmer i all ära, men det är något visst med vintern ändå. Och ishotell måste ju vara de vackraste hotellen i världen, här är fem vi vill åka till ASAP! Mer

koplankar 1024x37 1

1. SnowCastle, Kemi, Finland

ishotell finland
Bildkälla: Snowcastle

I Finlands nordligaste landskap Lappland ligger det här ishotellet, som är en del av SnowCastle. Varje år byggs det upp i olika stilar, men ett snökapell finns alltid där om man vill ha ett kyligt bröllop eller dop.

2. Iglu-Dorf, Gstaad, Schweiz

ishotell schweiz
Bildkälla: Iglu-Dorf

Uppvärmda igloos, utomhus-jacuzzis och fantastisk utsikt över Alperna är bara en del av det som Iglu-Dorf i Schweiz erbjuder. I hotellets snöbar kan man även få glögg att dricka, så man verkligen håller sig varm i kylan.

3. Hôtel de Glace, Québec, Kanada

ishotell kanada
Bildkälla: Hôtel de Glace

Hôtel de Glace i Kanada ser ut som det passar direkt in i Frozen, och hotellet är faktiskt en populär plats att filma på. Förutom de fantastiskt fina byggnaderna så finns det bland annat en rutschkana i is och ett kafé med glaciärtema. De har även en kurs i hur man konstruerar sitt eget cocktailglas helt i is.

4. Sorrisniva Igloo Hotel, Alta, Norge

ishotell norge
Bildkälla: Sorrisniva

Om du är ute efter riktig iskyla är det till vårt grannland i väst du ska bege dig till. Närmare bestämt till Sorrisniva Igloo Hotel, som är det nordligaste ishotellet i världen. Men ingen fara för att du ska hacka tänder när det är dags att sova, rummen är naturligtvis utrustade med sovsäckar som klarar extrema väderförhållanden.

5. Ice Hotel, Jukkasjärvi, Sverige

ishotell sverige
Bildkälla: Ice Hotel

Vi kan såklart inte göra en lista på ishotell utan att ta med det berömda ishotellet i Jukkasjärvi. Hotellet grundades 1989, och var det första i världen att göras helt av is och snö. Och om du har det körigt i vinter och inte hinner dit är det ingen fara, från och med 2017 har ishotellet öppet hela året. Om du har tur kanske du får se norrsken när du besöker hotellet.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss