in

5 anledningar till varför det är bra att umgås mer med sig själv

baravara

Att umgås med familj, vänner eller sin partner är såklart härligt. Men att bara hänga med sig själv kan också vara mysigt, och faktiskt väldigt viktigt. Här är 5 anledningar till varför det är bra att umgås mer med sig själv. Mer

1. Du lär känna dig själv


Om du alltid är tillsammans med andra människor kan det vara svårt att veta vad just DU tycker och tänker. Att vara själv ger dig ett tillfälle att reflektera och tänka efter utan att dina tankar stoppas eller påverkas av någon annan. Du lär helt enkelt känna dig själv lite bättre!

2. Du sparar pengar


När du hänger med vänner och bekanta är det lätt att pengar flyger iväg på biobiljetter, drinkar, fika eller något annat. När du är själv brukar aktiviteterna inte bli lika kostsamma. Att plöja en serie, gå en promenad, läsa en bok eller måla naglarna är inte bara kvalitetstid, det är dessutom billigt.

3. Du kan koppla av – på riktigt


När du tillåter dig att bara vara själv – utan andra personer, skola, jobb eller telefonen – kan du ta tillfället i akt att bara pusta ut, andas och vara. Använd dina ensamtimmar till att stressa ned. Återhämtning och vila är a och o för att orka med en stressig vardag.

4. Du kan göra exakt vad DU vill


Du måste inte ta tag i att-göra-listan bara för att du har någon timme för dig själv. Skit i tvätt, disk och städning och gör exakt vad du har lust att göra istället. Ingen behöver ens veta vad du gör! Sträckkolla på Grey’s Anatomy, sov, måla, ät kakor i sängen eller dansa till din favoritlåt. Det kan vara väldigt skönt att inte behöva anpassa sig efter vad någon annan vill utan att bara göra exakt vad som faller en in.

5. Du lär dig att lita på dig själv


Ju mer du hänger med dig själv desto mer lär du dig att lyssna inåt och att lita på din magkänsla. Om du står inför ett viktigt val eller beslut är det självklart bra att få råd och stöd från vänner och familj, men i slutändan är det du som ska göra det där valet och leva med det. Att ta beslut som bottnar i dina tankar och känslor hjälper dig att växa, och för varje beslut lär du dig att lita mer på dig själv.