in

5 anledningar till att det är bra att ha en hemma-helg

helg hemma

Oavsett om du är en introvert eller extrovert person, så kan du dra fördelar från att ha en lugn hemma-helg någon gång ibland! Mer

1. Det startar om hjärnan

Genom att vila din kropp, och även låta din hjärna vila lite från alla intryck av omvärlden, får du chansen att göra en omstart och verkligen rensa huvudet.

Hjärnan är ju typ en muskel som vi tränar hela tiden, och den behöver också ha vilodagar. Precis som om man tränar ben på gymmet.

2. Det förbättrar koncentrationen

När du inte distraheras av allt som sker utanför ditt hem (du kan naturligtvis distraheras ändå, men du fattar!) kan du öka din koncentration på det som behöver fokus för tillfället. Fördelen med det är att när du väl behöver gå tillbaka till den riktiga världen, aka måndag morgon, så kan du till exempel arbeta mer effektivt och vara en bättre lyssnare till dina vänner.

3. Du lär känna dig själv

Det är svårt att skapa en relation till sig själv, och lära känna sig själv på djupet, om man alltid är omringad av andra människor.

När du umgås med dig själv kan du utforska dina åsikter och intressen på riktigt. Vem vet, du kanske lär dig en massa nya saker om dig själv?

4. Det ökar kreativiteten

När din hjärna får vandra iväg, och kanske upptäcka saker som du aldrig hade märkt när du är upptagen med livet utanför, kan du ändra synsätt på saker – vilket gör att du kan bli mer kreativ.

Jag menar inte att du helt plötsligt ska vilja måla tavlor eller bygga ett bord. Men du kan tänka mer kreativt vilket kanske leder till exakt den där lösningen du varit ute efter till den jobbiga uppgiften i skolan.

5. Det förbättrar ditt liv i helhet

Att ha en helg hemma för dig själv kanske inte fixar alla problem i ditt liv. Men det är sjukt effektivt för att du ska kunna lösa de problem du har framför dig för tillfället.

Se bara till att du inte spenderar hela helgen framför en skärm, utan gör något annat också. Läs en bok, ta en långpromenad, yoga.