in

4 tecken på att du borde byta karriär – enligt experterna

byta karriar dragare

Det spelar ingen roll om du jobbat inom samma karriär några månader eller flera år. Om det inte känns bra så får man byta. Härligt va? Men hur kan man vara säker på att man verkligen ska byta karriär? Här är fyra tecken enligt experter! Mer

 1. Du blir inte glad av ditt jobb

  En stor indikation på att du ska byta karriär är såklart om du känner lycka i din nuvarande. Om du inte älskar det du gör spelar det ingen roll hur grymma kollegor och chefer du har. Om du känner ett mothugg över att gå till jobbet varje dag och/eller att du inte har någon chans att utvecklas i din karriär är det dags att kanske fundera på ett karriärbyte.

  – Kolla på det bredare konceptet av ditt ”drömjobb”, och ta reda på vilken sorts mening det jobbet har för dig. När du förstår ditt ”varför” i den här världen kan du matcha det med ett jobb, säger karriärexperten Maxie McCoy till Bustle.

 2. Ditt jobb påverkar din psykiska hälsa

  Denna är självklar. Om du är så olycklig på ditt jobb att det har en negativ påverkan på din hälsa, ska du definitivt leta efter ett nytt jobb eller en ny karriär. Det handlar inte om att ge upp, det handlar om att alla inte passar på alla jobb. Ditt välmående är alltid viktigast, så hitta en karriär som passar just dig.

 3. Du är villig att lägga energin på ett byte

  Att byta karriär kräver jobb. Särskilt om det är till något du inte har någon erfarenhet alls i.

  – Innan du slutar ditt nuvarande arbete, fråga dig själv en enkel fråga. ’Hur mycket jobb är jag villig att lägga ner på att bygga en ny karriär?’ Du måste vara villig att bli obekväm när du går igenom en förändring. Om du är passionerad för att lyckas, kommer du komma över de tillfälliga hindren, säger karriärcoachen Alex Aberle.

  Du måste vara okej med att börja på nytt, med allt vad det innebär, helt enkelt.

 4. Du är okej med att göra uppoffringar

  Att börja om med en ny karriär kan betyda att du måste göra några uppoffringar.

  – Du måste definitivt sätta realistiska förväntningar när du börjar om, och det betyder att börja på botten. Du kommer förmodligen behöva tänka om din budget och din livsstil. Om du verkligen är seriös med att starta en ny karriär kanske du behöver göra saker du inte vill, eller känner dig för gammal för… gör dem ändå. Det kommer inte bara vara en bra upplevelse när det kommer till att lära sig saker, det kommer också försäkra dig om att du gjorde rätt val att byta karriär från början, berättar Aberle.

Att byta karriär behöver inte alls vara så läskigt. Lita på dig själv, så kommer det mesta gå bra. Och om du upptäcker att det inte alls var rätt val att byta karriär? Byt tillbaka. Det är inte svårare än så.