in

4 sätt vi millennials förändrar arbetsmarknaden helt

millennials dragare

Vi millennials får ibland oförtjänt mycket kritik, särskilt när det kommer till jobb. Det sägs att vi skulle vara lata och bortskämda, men det är såklart inte sant. Vi ändrar faktiskt arbetsmarknaden på fler sätt än ett. Mer

 1. Millennials är den största arbetskraften i historien

  Vi millennials är på god väg att bli de som tar över arbetsmarknaden. År 2025 kommer tre av fyra arbetare vara millennials, skriver Elite Daily. Millennials är också väldigt framåt på jobbet och vill kunna säga till om hur saker ska vara. Många tror också att deras chefer kan lära sig saker av dem. Millennials vill ha ledare som är öppna, talar klarspråk, är ärliga och kommunicerar.

 2. Millennials har mentorer istället för chefer

  Millennials är i sitt rätt esse när de jobbar under ledare som delar med sig av kunskap, verktyg och resurser. De vill få kontakt med sina ledare, och att jobba under chefer som styr med en järnhand kommer inte gå hem. Millennials är dock inte anti chefer och ledarskap. Men det är viktigt att deras åsikter får höras och inte bli ignorerade, och de är fortfarande väldigt intresserade av att ha en mentor.

 3. Millennials prioriterar människor över vinst

  En positiv jobbkultur som går i linje med deras värderingar är viktigt för millennials. De vill att deras arbetsgivare ska ge dem mer än en bra arbetsplats, de vill att de ska vara socialt medvetna. Hela 95 procent av millennials tycker att ett företags etik är en viktig faktor, enligt en studie från Bentley University.

  Nästan en fjärdedel av de som deltog i studien indikerade att de bryr sig mycket om hur ett företag arbetar med miljö. Och om millennials inte tycker att ett företag har en dålig social inverkan är de mer troliga att lämna jobbet.

 4. Millennials arbetar inte 9-5

  Millennials vill ha frihet att jobba hur de vill, och flexibilitet står högst upp på kraven för ett jobb. Hela 45 procent av millennials som deltog i studien jobbar hellre för mindre lön, om det innebär att de kan få mer flexibilitet på jobbet. 77 procent säger att ett flexibelt jobbschema får dem att arbeta mer effektivt.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss