in

4 sätt som en dag på stranden kan boosta dig och ditt humör

fordelar stranddag

En heldag på stranden med sol, bad och bra sällskap är det inte mycket som slår. Och förutom att det är hur härligt som helst så finns det faktiskt några fördelar med att spendera tid på beachen. Men vad du än gör – glöm inte solskyddet! Mer

 1. Stranden är som en egen värld

  En strand kan vara proppfull av människor, men allt det försvinner när man känner sanden mellan tårna och ser ut över vattnet.

  – Precis som tråkigt väder kan få dig att känna dig ledsen, kan värme och ljuset från solen höja ditt humör och få dig att känna dig lyckligare. Stranden behagar dina sinnen. Lugnande ljud och dofter kan också få dig att känna dig glad, så som vågor, barn som leker på avstånd, fåglar som flyger omkring eller lukten av salt i håret, berättar Stacy Kaiser, psykoterapeut, för Elite Daily.

 2. Färgerna i havet kan få dig att känna dig lugn

  Blå toner är rogivande att titta på. Att titta på ett blått hav och en klarblå himmel är mycket mer lugnande än att, låt oss säga, hänga framför Netflix. Dra till stranden och kolla på vågorna.

 3. Att simma (eller bara vara vid vatten) kan främja kreativitet

  Visst får man nästan alla sina bra idéer i duschen?

  – När du går in i duschen tar du bort mycket av den visuella stimulansen du får under en dag. Havet fungerar på samma sätt. Du hör inte röster eller bearbetar saker på samma sätt, förklarar marinbiologen Wallace J. Nichols för Huffington Post.

  Vattnet låter dina tankar komma och gå utan avbrott, och på så sätt kan idéer och kreativiteten slå till.

 4. Ljudet och synen av havet kan ge dig ett nytt perspektiv

  – För de flesta av oss är livet fyllt av aktiviteter och kaos men lugnet på stranden, där aktivitetsnivån är lägre, kan hjälpa till att reducera stress och öppna våra sinnen för att öka vår möjlighet till lycka. Personer jag har arbetat med har också berättat att stranden får dem att känna att de kan se sitt liv i ett annat perspektiv. Till exempel, när de kollar ut över havet verkar allting så mycket större, vilket gör att svårigheter i deras liv verkar mindre, förklarar Kiaser.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss