in

4 fantastiskt fina paradisöar du bara måste åka till (även för dig med tajt resebudget!)

paradis dragare

Drömmer du om att åka på en riktigt härlig semester till en paradisö, men känner att du inte riktigt har en megabudget för att resa just nu? Ingen fara! Elite Daily har gjort en lista på fem tropiska öar där man kan bo och äta billigt. Flyget dit kostar ju naturligtvis, men det kommer man inte undan när man besöker paradisöar… Mer

Bali

bali1

Bali är en av 17 000 öar som formar den Indonesiska övärlden. Bali har paradisstränder, men också så mycket mer. Det finns såklart perfekta surfvågor och ett fantastiskt vattenliv, så passa på att surfa, snorkla och dyka. Men det finns också kulturupplevelser, till exempel tempel, och drömmig natur – så glöm inte att slita dig från stränderna för att se det också.

Flest besöker Bali i augusti, september och december, så om du inte vill komma mitt i högsäsongen ska du åka någon annan gång på året. Monsunperioden sträcker sig dock från december till april. När det inte är högsäsong kan du hitta hotell som kostar så lite som 70 kronor per natt. Ett tre-stjärnigt hotell kan du hitta för 260 kronor per natt.

Fiji

fiji1

Fiji är en övärld som består av drygt 330 öar, och den ena är vackrare än den andra. Fiji passar perfekt för en romantisk semester, men också för den som söker lite mer vattenaction. Fiji är känt för sitt fantastiska korallrev med över 1500 olika arter av fiskar, så det är himmelriket för den som gillar att snorkla och dyka.

På Fiji kan du bo för så lite som 120 kronor per natt, ett tre-stjärnigt hotell kostar ungefär 520 kronor per natt. Cyklonsäsongen på Fiji varar från november till april, så åk gärna en annan tidpunkt på året.

[adSpace placement=”manual”]

Koh Tao, Thailand

koh-tao1

Om du är mer inne på äventyr än en lugn semester, och älskar att dyka, så ska du åka till Koh Tao. Havet runt ön är fullt av djur så som havssköldpaddor, stingrockor, barracudafiskar, revhajar, och har man tur kan man få se valhajar.

Har du inte dykt förut men tycker att det här låter lockande? Ingen fara! På Koh Tao finns det många ställen där du kan lära dig, dessutom är det billigt.

Koh Tao har också många fina bukter att upptäcka, så som Shark Bay, Ko Nang Yuan, Freedom beach, Laem Thian, Mango Bay, Hin Wong Bay och Tanote Bay.

Du kan hitta boende för 150 kronor per natt, ett tre-stjärnigt hotell kostar ungefär 260 kronor per natt.

Si Phan Don, Laos

si-phan-don1

Si Phan Don, som är känt som de Fyra tusen öarna, är en övärld som består av hundratals öar i Mekong River.

Här kan man strunta i resten av civilisationen och njuta av vardagen, där lokalbefolkningen bor i träkojor med grisar, getter och kor som får leva fritt.

På Si Phan Don kan du spotta delfiner, se vattenfall och besöka kokosnötfarmer.

Den största ön heter Don Khong men de flesta besöker Don Det. Där kan du hitta hotell och gästhus för så lite som 90 kronor per natt.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss