in

4 enkla saker du kan göra för att leva i nuet

leva i nuet

Att hela tiden vara närvarande är svårare än man tror. Här är enkla tips på hur du kan bli bättre på att leva i nuet! Mer

Det är ofta man sitter och funderar på vad som kommer hända och hur ens liv kommer se ut om två månader, ett halvår eller kanske till och med ett år. Eller så tänker man på det som redan hänt och vad man var med om för ett tag sedan. Med andra ord är det sällan vi faktiskt lever i nuet och är närvarande. Att leva mer i nuet är något vi alla kan bli bättre på. Meditationsläraren Leah Santa Cruz delade med sig av sina bästa tips till Byrdie på hur man kan bli mer närvarande och fokuserad.

1. Meditera

” Meditation är det bästa sättet att träna din hjärna till att vara närvarande. Forskning har visat att daglig meditation ökar ens fokus och prestation, det förbättrar ens hälsa, minskar stress och kan till och med sakta ner åldringsprocessen.”

2. Fokusera på din andning

”Medveten andning är ett jättebra sätt att fokusera sin energi och lugna sitt sinne. Det kan vara särskilt hjälpsamt om du känner dig stressad. När du känner dig avslappnad och stark är din andning naturligt djup och stadig, och ger dig det syret du behöver för att fungera på en hög nivå.”

3. Sluta analysera saker

”Att tänka för mycket på vad du gör, gör faktiskt att du utför saker sämre. Ofta är vi så fast i våra tankar att vi glömmer att uppleva det som är precis framför oss. Nästa gång du gör något, försök fokusera på hur det ser ut, smakar eller lukterna som är omkring dig.”

4. Öva tacksamhet

”Att vara tacksam för det du har är ett effektivt sätt att ta ner oss till jorden. När vi tar tid till att aktivt tacka någon för en bra sak hen har gjort, eller reflektera över sakerna vi är tacksamma för – tar vi in oss själva i nuet. Försök skapa en tacksamhets-dagbok där du skriver ner tre saker varje dag som du är tacksam för.”

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss