in

4 enkla grejer du kan göra för att bli på bättre humör

battre humor

Vissa dagar känns allt bara så himla tråkigt och jobbigt. Det kanske inte är något särskilt som har hänt, men ditt humör är inte alls bra. Här är fyra enkla grejer du kan göra för att ditt humör ska få en uppsving. Mer

1. Skapa

skapa

Att börja med en aktivitet där du får göra och skapa någonting kreativt kan verkligen få ens humör att bli bättre. Det kan vara att ta fram vattenfärger och en pensel och måla något, göra dina egna smycken eller bygga en bokhylla. Välj något du gillar att göra och se till att avsätta tid för det varje vecka.

2. Koppla bort dig

koppla bort

Instagram, Facebook, Twitter, mejl, sms, samtal. Vi är alltid uppkopplade till omvärlden och med det kan mycket negativt komma. Känner du att det blir för mycket och att du kanske till och med mår dåligt av dina sociala medier? Gör en digital detox. Håll dig borta från mobilen ett tag. Hur länge väljer du själv. Det kan vara tolv timmar, det kan vara två dagar. Och glöm inte att avfölja alla konton du inte mår bra av att se.

3. Tänk på dig själv

 

ta hand om

Det är lätt att glömma bort sig själv om man går igenom en stressig period, men det är oftast då man behöver ta hand om sig som allra mest. Jag brukar i alla fall en gång i veckan se till att ta tid för sådant som lugnar mig. Det kan vara att lägga en ansiktsmask och fixa naglarna, att träffa en vän för fika och catch up eller tända ljus och läsa en bok. Ni ser ju, det behöver inte alls vara stora saker. Men gör regelbundet något som får dig att må bra.

4. Var tacksam

tacksam

Ibland är allting som krävs för att bli på bättre humör lite tacksamhet. Vad finns i ditt liv som gör att du känner dig tacksam? Vad har hänt i ditt liv det senaste som gjort dig extra glad? Skriv ner alla de saker du kommer på och fyll på listan eftersom. När du behöver en extra pick-me-up kan du bara läsa igenom den för att höja humöret.

Tack Barely there beauty för artikel-inspo!