in

30 kärleksfulla vardagsgester som får din partner att känna sig älskad

karleksbetygelser i vardagen

Bjud på överraskningslunch eller ge hen en fotmassage efter jobbet – två enkla sätt att visa din partner uppskattning och kärlek i vardagen. Det finns många sätt att hålla gnistan vid liv i ett förhållande, och det behöver varken vara dyrt eller krångligt. Mer

Man brukar säga att det är tanken som räknas, och så är det verkligen när det kommer till förhållanden. Det är de där små sakerna i vardagen, som inte behöver kosta skjortan om ens något, som får kärleken att överleva och blomstra. Och som är extra viktiga när den intensiva nyförälskelsefasen är över.

Här är 30 tips på enkla kärlekshandlingar…

… som får din partner att känna sig älskad. Ha som mål att göra åtminstone en av dem varje dag. Sätt nu igång och slösa med din kärlek!

 1. Köp en liten ”bara för att-present” eller kanske en blomma. Det behöver inte vara någon ”speciell” dag för att göra det.
 2. Laga din partners favoriträtt till middag. Eller gör din egen version av hens favorit på den där mysiga restaurangen ni brukar gå till.
 3. Skriv ”jag älskar dig” på en liten lapp som du gömmer i din partners ficka.
 4. Håll hand när ni är ute och går tillsammans.
 5. Överraska med en lunchdejt en helt vanlig arbetsdag.
 6. Bråka inte om småsaker, låt då hellre din partner få som hen vill.
 7. Låt din parter vinna en diskussion, även om du anser att det är du som har rätt.
 8. Säg ”Jag älskar dig” så ofta du kan.
 9. Förbered ett varmt bubbelbad med tända ljus där din älskling kan ligga och njuta till skön musik medan du fixar middagen.
 10. Var extra omtänksam och kärleksfull när din partner haft en extra jobbig dag i skolan eller på jobbet. Behöver din partner lite egentid eller ”extra space” så ge det.par
 11. Gå en kurs eller ta lektioner i något tillsammans.
 12. Ge din partner en skön fotmassage. Eller vilken sorts massage som helst förresten. Uppskattas alltid!
 13. Se din partners favorit-tv-program ihop med hen och gör ett försök att vara ärligt intresserad och engagerad.
 14. Läs en bok ihop – turas om att läsa för varandra.
 15. Ring upp din partner spontant, mitt på dagen, bara för att berätta hur mycket du älskar hen. Sms eller snapchat kan ju också funka.
 16. Prova att göra något nytt ihop, något som ingen av er gjort förut! Klättervägg? Bada isvak? Gå på opera?
 17. Laga och ät frukost tillsammans, helst varje dag om ni kan. En skön och kärleksfull start på dagen.
 18. Eller överraska med en riktig klassiker: frukost på sängen.
 19. Avslöja era innersta drömmar och mål för varandra; gör sedan upp gemensamma drömmar och mål.
 20. Bär matchande strumpor, mössor eller varför inte underkläder!par2
 21. Bli nostalgiska tillsammans genom att spela det där brädspelet ni båda gillade som barn – Den försvunna diamanten, Monopol eller kanske Trivial Persuit?
 22. Berätta för din kille/tjej hur snygg och sexig du tycker hen är!
 23. Rita ett ångande hett kärleksbudskap med fingern på badrumsspegeln när den immar igen under tiden din älskade duschar.
 24. Hitta på egna koder, med ord eller kroppsspråk, som ni kan använda ute bland folk för att kommunicera så att bara ni två förstår varandra, men ingen annan fattar. Kanske för att säga ”Vilken idiot!” eller helt enkelt ”Jag älskar dig!”.
 25. Överraska genom att göra något i hemmet som din partner vanligtvis gör – som att ta hand om disken, dammsug eller städa toaletten.
 26. Ta en långpromenad tillsammans. Prata ut om allt som hänt den senaste tiden, eller bara njut av tystnaden och varandras sällskap.
 27. Engagera er i någon sorts volontärarbete tillsammans – det svetsar er samman samtidigt som ni gör något bra för era medmänniskor.
 28. Dela din partners intresse för en kväll – häng med på den där fotbollsmatchen, eller kanske på den där superromantiska komedin.
 29. Säg alltid ”tack” till din partner för de små saker hen alltid gör för dig i vardagen. Det är inget du bara ska ta för givet.
 30. Tveka inte att säga förlåt direkt om du gjort eller sagt något du vet var fel.