in

29 underbara barnprogram du minns om du var ung på 90-talet

bjornes magasin jpg

Nu är det dags för barnprogram! Alla minns ju Björnes magasin, men kollade du också på Sportspegeln, Turtles, Trasdockorna och Bumbibjörnarna? Nu blir det nostalgifest! Mer

1. För det första tittade ALLA på Björnes magasin. Det var vår trygga punkt i tillvaron. Signaturfras: ”Ssssss-nigel!”

bjorne1920

2. Hela livet utgick i från att det var Bolibompa-dags. Signaturfras: ”Har ni sett va, på kanal 1?”

Bolibompa.

3. Snälla Doktor Snuggles visade för oss att vi kunde vara snälla mot människor, växter och djur – samtidigt. Signaturfras: ”Doctor Snuggles, flyger till stjärnornas land.”

dr_snuggles

4. Udda tv-programmet Lillstrumpa och Syster Yster av och med Staffan Westerberg lärde oss att även två omaka syskon behöver hålla sams. Siganturfras: ”Sy-st-ys-ter!”

lillstrumpa3

5. Härliga Joel bitar visade att alla människor är unika. Signaturfras: ”Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?”

6. Sommarlovs-Hajk med Bengt Alsterlind lärde oss att ingenting var omöjligt – speciellt inte om vi byggde det själva. Signaturfras: ”Tjipp och hej på er.”

sommarhajk

7. Vi blev allmänbildade med hjälp av frågesporten Vi i Femman. Signaturfras: ”Vad säger ni om den?”

8. Vi glömde vardagen och lät fantasin gå igång när vi fick höra Skymningssagor.  Signaturfras: ”Snipp snapp slut, så var sagan slut.”Skymningssagor.

[adSpace]

9. Vi fick koll på att det det var okej att vara annorlunda med hjälp av Trasdockorna. Signaturfras: ”Lite knasiga och trasiga, det är vårt trasdocksgäng

10. Eva Röse, Johan Pettersson och Alice Bah Kunhke guidade oss igenom färg-tv:s bästa klipp i Disneyklubben. Signaturfras: ”Vi tittar väl?”

11. Vi gnolade på melodin till Bo-Ko – han lärde oss vem var EGENTLIGEN var störst och vackrast i skogen. Signaturfras: ”Jo Bo! Bo-Ko!”

bo-ko

12. Darkwing Duck dök upp från ingenstans och mötte farorna inför våra ögon och lärde oss att hålla utkik efter skummisar. Signaturfras: ”Nu blir vi farliga!”

13. I Ducktales (Ankliv på svenska) lärde vi oss av självaste kassakon Joachim von Anka att pengar inte är allt. Signaturfras: ”Woooohoo.”

tumblr_inline_nm2utzsDD31rdpphj

14. He-Man vaktade slottet Greyskulls hemligheter från onda Sceletor med hjälp av tre vänner: Sorceress, Man at Arms och Orco. De lärde oss att ta de godas parti. Signaurfras: ”Jag har nu styrkaaaaaaaan!”

heman

15. Skurt (och Ingamay) visade att det var möjligt att hamna i tv – bara man ritade en variant på Skurt själv. Signaturfras: Den hesa(re) rösten.

skacc88rmavbild 2016 06 09 kl 11 08 53 e1465463483203

16. I Mumindalen fick vi lära oss att alla olika, alla lika. Signaturfras: ”Sådär som mumin.”

mumim

17. Teenage Mutant Ninja Turtles (på svenska roliga: ”Tonårsmutantninjor”) visade oss att det var bäst att hålla ihop i ett gäng om man skulle klara sig. Signaturfras: ”Teenage Mutant Ninja Turtles.”

teenage-mutant-ninja-turtles(1)

ANNONS

18. Bananer i pyjamas visade att kärleken övervinner allt när de jagade små nallebjörnar – och kramade ihjäl dem. Signaturfras: ”Bananer i pyjamas, de stojar och står på.”

bananer e1465464284407

19. I gulliga Dagens visa kunde alla sjunga. Signaturfras: ”Da-ge-ns-vi-sa.” Dagens Visa.

20. Vi fick reda på vilka som var Luftens hjältar – och hur skurkar skulle hanteras. Signaturfras: ”Åioo, flygplan, åiee, flygplan.”

21. Bumbibjörnarna! ”Bumbibärssaften, den magiska kraften och visst blir blir man stark om man dricker utav den”. Visst minns du låten? Vi ÄLSKADE Bernhard, Bibbi och Gramse och skrek vilt när Hertig Torulf försökte sno bumbibärssaften. Signaturfras: ”Hipp Hurraaaa, för här kommer bumbibjörnarna!”

22. Sommarlovsmornar kollade vi på Tippen och blev peppade på källsortering. Signaturfras: ”Möööööööörrrrrrrgaaaaaan!”

tippen

23. Många undrade över vad Ika gjorde i Rutan.  Vad vi lärde oss av henne är nog dock oklart. Signaturfras: ”Häj!”

24. Småstjärnorna lärde oss att alla kan få vara med i tv – långt innan Idol fanns. Signaturfras: ”Nu: Dags för förvandlingen.”

25. All tonårsångest vi hade lättades på i Bullen. Brevfilmerna var bäst! Signaturfras: ”Det är inte tjejen i filmen som har skrivit brevet.”

bullen-ep25-jpg

26. Vi blev äventyrslystna tack vare otroligt spännande serien ”Resa i det okända” som sändes på sommarloven. Signaturfras: ”Alpha! Flash!”.

TheOdyssey1

27. Ebba och Didrik, syskonen vars kärleksrelationer vid fascinerades av i timme efter timme. Minns ni låten som de tuffa tjejerna sjöng på skolgården? Signaturfras: ”Min kärlek är stor, själv är jag för liten”

ebba-didrik-affisch480

28. Av Lilla Sportspegeln fick vi veta att alla var vinnare i den här världen. Ut gick vi med stärkt självförtroende. Signaturfras: ”Du kan alltid bli nummer ett.”

29. Sailor Moon. Tjejen med flätorna vars katt och tiara vi avundandes. Det bästa med lördagsmorgnar. Signaturfras: ”Måntiara, aaattack!”

Har vi missat några? Bomba oss i kommentarsfältet!