in

25-åriga Dalton, verklighetens ”Förr eller senare exploderar jag”-kille, har gått bort

thefaulrinourstars
I filmen ser vi Shailene Woodley och Ansel Elgort.

Deras kärlekshistoria är otroligt stark men nu har paret, som är IRL-versionen av ”Förr eller senare exploderar jag”-historien, varit tvungna att skiljas åt. I helgen gick 25-åriga Dalton bort. Efter sig lämnar han sin fru Katie. Mer

Dalton och Katie Prager, som blivit kända som IRL-versionen av The fault in our stars-paret (eller Förr eller senare exploderar jag, som filmen hette på svenska), har levt en fantastisk kärlekshistoria. Men nu har Dalton, 25, tragiskt gått bort.

Dalton från The fault in our stars
Bild: Dalton and Katie Prager’s Transplant Page

Dalton och Katie, som båda led av Cystisk fibros, en sjukdom som försämrar lungornas kapacitet, träffades online när de var 18 år och föll hals över huvud för varandra. Läkarna avrådde dock paret från att träffas, eftersom Dalton även bar på en väldigt smittsam lunginfektion som Katie inte hade. Men paret trotsade nej-sägarna och styrde upp en dejt ändå – som ledde till ett förhållande och senare även giftermål.

Komplikationer till följd av transplantationerna

Dalton fick genomgå en lungtransplantation i november 2014 och Katie fick sin i juli 2015.

Daltons transplantation ansågs lyckad, men han drabbades senare av cancer – som han överkom – men också lunginflammation och ett virus, som han lades in på sjukhus för. Katies kropp däremot, svarade inte väl på transplantationen och läkarna har sedan dess lagt allt sitt fokus på att försöka ge henne ett drägligt liv och öka hennes livskvalitet istället för att försöka bota hennes tillstånd.

daltonkatie
Bild: Dalton and Katie Prager’s Transplant Page.

Sågs sista gången för två månader sedan

Katie fick, på grund av sitt kritiska tillstånd, inte vara fysiskt vid Daltons sida när han gick bort. Men de höll kontakten via facetime.
– Hon sa att hon älskade honom, men vi vet inte om han hörde henne, har Katies mamma Debra sagt.

Katie och Dalton firade sin 5-årsdag som gifta bara månader innan hans bortgång. Det var sista gången de träffades. På frågan varför de riskerade så mycket för att få vara tillsammans svarade Katie såhär i en intervju med CNN:
– Jag sa till Dalton att jag hellre skulle välja att vara lycklig – riktigt, riktigt lycklig – i 5 år av mitt liv och dö tidigare, än att vara lagom lycklig och leva i 20 år till. Det var definitivt något jag fick tänka över noga, men när man har de där starka känslorna, så vet man bara.

fault-in-our-stars-paperback-movie-tie-in
I filmen blir Hazel (Shailene Woodley) ivägtvingad av sin mamma till en stödgrupp för unga med cancer där hon träffar Augustus (Ansel Elgort). Ljuv kärlek uppstår.

❤️