in

24-åringen målar bilder av klitoris – anledningen är så viktig

klitoris

Konst som föreställer klitoris ska få folk att bli mer nyfikna på kroppsdelen. Mer

Genom sitt Instagramkonto Clitorosity försöker 24-åriga Laura Kingsley utbilda folk om klitoris. Hon använder krita för att måla stora bilder av klitoris på marken, ofta med en rolig text förankrad till platsen den är på, eller en enkel fråga som ”vad är det här?” bredvid.

Målet är att få folk att fråga om den ofta tabubelagda kroppsdelen. I en intervju med Women’s Health berättar Kingsley att hon blev inspirerad att börja sitt projekt efter att hon märkte att det fanns en dubbelstandard kring kvinnors sexualitet.

– Vi uppmuntras till att ha sex i allt från reklamer till magasin till filmer, men vi har inga konversationer om den riktiga anatomin, säger hon.

Hennes första klitoris ritade Kingsley i en park i New York. Hon säger att reaktionerna hon fick var väldigt överraskande, då många personer var helt ovetande om att klitoris ens existerade (!). Sedan den första målningen har projektet varit i 18 stater i USA och i fem länder.

Reaktionerna på konsten har även varit mixade, berättar Kingsley. En kvinna som cyklade med sina två unga döttrar i London hade med entusiasm sagt till dem att klitoris är en ”fantastisk del av en kvinnas anatomi”. En annan kvinna som gått med sina barn i New York blev upprörd av målningen eftersom hon tyckte att ”vissa saker ska vara privata”. Kingsley säger dock att alla personer hon träffat på varit förstående och välkomnat ett ämne som fortfarande är tabubelagt.

Kingsley hoppas på att hon får fortsätta inspirera människor världen över till att bli mer nyfikna på klitoris och bryta ner stigmat som finns om kvinnors sexuella njutning.

– Vi vill kunna ge mer information så människor kan lära sig om klitoris. Förhoppningsvis kan mer information och minskat stigma kring klitoris hjälpa alla att få den njutning de förtjänar.

Bra sagt, tycker vi. Livet är för kort för dåligt sex ändå.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss