in

24-åriga läraren hyllas på Facebook – skrev gulligaste brevet till sina elever

Gulligt brev till barn

Att börja ettan minns nog de flesta av oss som en stor dag. Inför höstens skolstart skickade läraren Evelina Lago Unnestam ut ett brev till sina nya elever tillsammans med bland annat armband, sudd och klistermärke. Efter att en förälder hyllade brevet i ett Facebook-inlägg har det fått enorm spridning. Så fint gjort! Mer

I brevet skrev Evelina Lago Unnestam att suddet var med eftersom alla gör misstag. Klistermärket skickade hon med för att berätta att klassen håller ihop och en pusselbit stod för att alla i klassen är olika men behöver varandra och passar ihop ändå.

brevfb

Efter att föräldern postade bilden på Facebook strömmade kommentarerna in från andra som tyckte att det var fint gjort av Evelina.

Facebook-kommentarer

[adSpace placement=”auto”]

Idén till brevet och sakerna fick Evelina Lago Unnestam under utbildningen när hon gjorde praktik på en skola.

– Min handledare hade skrivit ett liknande brev och skickat med vissa av grejerna, så jag lade till några saker och gjorde min egen version av det. Jag tycker att det är ett bra budskap att skicka ut, säger hon till Veckorevyn.com

Och i måndags träffade Evelina Lago Unnestam sina elever på Wallbergsskolan i Halmstad för första gången. Då hade flera av barnen på sig armbandet med texten ”Kunskap är coolt” och berättade att de hade uppskattat hennes brev och att få se en bild på sin blivande lärare.

– Jag är ju helt nyexaminerad och det här är min första klass. Jag tänkte mest att jag ville skicka ett välkomnande brev eftersom jag inte har träffat barnen innan. Det är många som har hört av sig och tycker att det är bra gjort. Det är jättekul att få så mycket positiv feedback.

För mer sånt här, följ Veckorevyn på Facebook!

Byline_Lisa