in

21 bästa julavsnitten av våra favoritserier du bara måste se

downton abbey s3 clip official s1 s2 recap poster scaled

Julfilmer i all ära, men serier kan också vara riktigt bra på julavsnitt. Här har vi samlat 21 favoriter som garanterat får dig i julstämning! Mer

Här är några av de bästa julavsnitten från våra favvo-serier. Under varje sammanfattning har vi också skrivit in hur bra hoppa-in-möjlighet avsnittet har, alltså om du måste ha sett resten av serien innan (hög), eller om det går bra att hoppa in direkt på julavsnittet (låg).

1. Grey’s Anatomy

Säsong 6, avsnitt 10 – ”Holidaze”

Vi får följa med på en intensiv resa, hela vägen från Thanksgiving till nyår.  Miranda får besök av sin pappa, som inte är nöjd med hennes kärleks- och karriärsval. Mark handskas med en kvinna från sitt förflutna, och Meredith får stå till svars för Richards Webbers alkoholproblem.

Hoppa-in-möjlighet: Låg

2. How I met your mother

Säsong 2, avsnitt 11 – ”How Lily stole Christmas”

Ett bråk mellan Ted och Lily leder till att Lily tar med sig allt julpynt till sin lägenhet och tjurar. Ted måste försöka lösa konflikten, eller åtminstone få den att verka löst, innan Marshall kommer hem.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

3. The Simpsons

Simpsons Christmas christmas 437306 1024 768

Säsong 1, avsnitt 1 – ”Roasting on an Open Fire”

Det här julavsnittet var det allra första avsnittet av ”Simpsons”. Familjen har det inte lätt ekonomiskt, men Homer gör allt han kan för att ordna den perfekta julen åt sin familj.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

4. Downton Abbey

downton abbey s3 clip official s1 s2 recap poster

Säsong 2, avsnitt 9 – ”Christmas at Downton Abbey”

Mysigt och välgjort kostymdrama, det är svårt att inte tycka om Downton Abbey. I det här avsnittet är det storslagen julfest på godset, men julstämningen överskuggas av spänningar inom sällskapet.

Hoppa-in-möjlighet: Låg

5. Gilmore Girls

gilmore

Säsong 5, avsnitt 11 – ”Women of Questionable Morals”

Lorelai slits mellan ansvaret gentemot Rorys pappa och kärleken till mannen som verkligen förstår henne. Romantiken balanseras ut med de alltid spända familjeförhållandena, och en och annan osmaklig utklädnad.

Hoppa-in-möjlighet: Medel

6. Veronica Mars

Säsong 1, avsnitt 10 – “An Echolls Family Christmas”

Veronica Mars är som vanligt både smart och cool. I det här avsnittet får vi se henne i samarbete med pappa Mars, och julfirande som bryter mot traditionen.

Hoppa-in-möjlighet: Medel

7. The Office

Säsong 2, avsnitt 10 – “Christmas Party”

Inga är bättre på att återspegla stel arbetsmiljö än gänget i ”The Office”. Älskar du att skratta med skämskudden i beredskap, är det här rätt för dig.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

8. The O.C.

Säsong 1, avsnitt 13 – “The Best Chrismukkah Ever”

I det här charmiga ”O.C.”-avsnittet förenar Seth den kristna julen och judiska chanukka, eftersom hans föräldrar uppfostrat honom i båda religionerna. Allt går dock inte som det ska, och det ser ut som om att det inte blir någon magisk Chrismukkah…

Hoppa-in-möjlighet: Medel

8. Black Mirror

black mirror white christmas

Säsong 3, avsnitt 1 – “White Christmas”

Varje avsnitt är fristående, och beskriver en potentiell framtid. Passar perfekt för dig som vill få något att fundera över, länge. Hoppa-in-möjlighet: Hög

10. Mad Men

Säsong 5, avsnitt 10 – “Christmas Waltz”

Det här julavsnittet speglar ett något melankoliskt slut på år 1966. Joan är i skilsmässa och Don försöker muntra upp henne. Samtidigt försöker Harry rädda Paul från ett olyckligt liv inom Hare Krishna.

Hoppa-in-möjlighet: Låg

11. The X-Files

how the ghosts stole

Säsong 6, avsnitt 6 – ”How the ghosts stole Christmas”

Fox Mulder och Dana Scullly utreder ett hemsökt hus, där det sägs att ett kärlekspar går igen varje julafton. Väl där blir uppdraget svårare, och farligare, än de hade kunnat ana.

Hoppa-in-möjlighet: Medel

12. Glee

Säsong 2, avsnitt 10 – ”A Very Glee Christmas”

”Glee”-klubben firar jul, och det blir som vanligt mycket sång, show och en hel del starka känslor. Hoppa-in-möjlighet: Hög

13. New Girl

newgirlsanta

Säsong 2, avsnitt 11 – ”Santa”

Den här julspecialen innehåller allt mysigt, roligt och pinsamt vi älskar med ”New Girl”. Gänget gör en julfest-turné på dagen som Schmidt kallar ”white Anglo-Saxon privilege night.”

’Hoppa-in-möjlighet: Hög

14. Vänner

640 friends chandler santa 20141211

Säsong 7, avsnitt 10 – ”The One with the Holiday Armadillo”

I ett försök att få sin son att uppskatta Chanukka, klär Ross ut sig till en ”Holiday Armadillo”, på sitt pinsamma pappa-sätt. Han avbryts av Chandler, iklädd tomtedräkt, och maktkampen är igång.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

15. Lost

Säsong 4, avsnitt 5 – “The Constant”

I avsnittet som enligt många är seriens absolut bästa, kastas vi mellan den tuffa verkligheten på ön och minnen av julen där hemma.

Hoppa-in-möjlighet: Medel

16. The Big bang theory

sheldonhug

Säsong 2, avsnitt 11 – ”The bath item gift hypothesis”

Sheldon bryter sin ”inga kramar”-regel när han får en signerad handduk av Penny, medan Leonard känner sig nedslagen över att Penny blivit förtjust i en attraktiv forskarkollega.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

17. Brooklyn nine nine

christmas id

Säsong 1, Avsnitt 11, ”Christmas”

Jul med världens roligaste polisdistrikt. Jultomtar hamnar i slagsmål, kapten Holt är hotad till livet, och Terry går till en terapeut för att ta reda på om han är redo att jobba på fältet igen.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

18. Pretty little liars

Säsong 5, avsnitt 13 – ”How the ”A” stole Christmas”

Snygga kläder, glamoröst julfirande och en klart pressad stämning. ”A” skickar en hälsning att tjejerna borde ta julledigt, och Allison hemsöks av sin döda mor.

Hoppa-in-möjlighet: Låg

19. Scrubs

Säsong 1, avsnitt 11 – ”My own personal Jesus”

J.D. har svårt att tro på mirakel, Elliot jobbar på en ”free clinic”, och Turk kämpar med sin religiösa tro. Den här sjukhusserien blandar ett lagom mått allvar, med en stor dos humor.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

20. Modern Family

modern family undeck the halls

Säsong 1, avsnitt 10 – ”Undeck the halls”

Phil och Claire hotar med att ställa in hela julafton efter att deras barn misskött sig, och Mitchell och Cameron åker iväg för att fotografera dottern Lily tillsammans med jultomten.

Hoppa-in-möjlighet: Hög

21. Orange is the new black

orangeisthenewblack christmasepisode

Säsong 1, avsnitt 13 – ”Det finns inget botemedel mot galenskap”

Internerna försöker göra stämningen så högtidlig det bara går, med de enkla medel som fängelset erbjuder, och ordnar ett julspel som når oanade höjder.

Hoppa-in-möjlighet: Låg