in

21-årig konstnär förvandlar kvinnors bristningar till regnbågar – och anledningen är så himla bra

bristningar dragare

Konstnären Cinta Tort Cartró vill hylla den kvinnliga kroppen och belysa den mansdominerade kulturen vi lever i. Mer

Att många kvinnor får bristningar är ingen hemlighet, däremot tycker ofta samhället att det ska vara en hemlighet. Man ska skämmas för sina bristningar och inte alls våga visa dem. 21-åriga konstnären Cinta Tort Cartró, som jobbar under namnet Zinteta, vill dock att tjejer och kvinnor ska vara stolta över sina bristningar och hylla att man har dem.

Cinta bor i en liten stad utanför Barcelona och jobbar mot sexism och för feminism i sin konst. Ett av hennes senaste arbeten har varit att måla i kvinnors bristningar i regnbågens färger. Hon har också målat multifärgade explosioner på kvinnors underkläder och ben för att fira och normalisera mens. Cinta har även gjort sin egen tolkning på #freethenipple-rörelsen då hon fotat kvinnor som täckt sina bröstvårtor med blommor.

Ett inlägg delat av ¿ CINTA (@zinteta)

Ett inlägg delat av ¿ CINTA (@zinteta)

– Det hela började som en form att uttrycka sig, men det blev snabbt ett sätt att belysa den mansdominerade kulturen vi lever i. Det är många saker som händer i min stad som jag inte kan hålla tyst om, så som den manliga mikroaggressionen mot den kvinnliga kroppen. Jag vet att andra länder har det värre än vad vi har det här i Spanien, men jag kunde bara inte vara tyst, säger Cinta till Yahoo! Beauty.

Ett inlägg delat av ¿ CINTA (@zinteta)

Ett inlägg delat av ¿ CINTA (@zinteta)

[adSpace placement=”auto”]

Cinta berättade att hon blev influerad av hennes egna erfarenheter för att skapa konst som hyllar olika aspekter av den kvinnliga kroppen som samhället tycker är skamliga.

– När jag växte upp kände jag mig ibland malplacerad. Jag var lång och stor, så det är viktigt för mig att göra ett statement i min konst att alla är vackra och att de där ”bristerna” är det som gör oss unika och speciella.

Ett inlägg delat av ¿ CINTA (@zinteta)

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss