in

20-åriga konstnären illustrerar våra känslor – bilderna är SÅ fina

teckningar dragare

Vi är helt förälskade i 20-åriga Elliana Esquivels konst som hon delar med sig av på Instagram. Hennes ritningar ger oss igenkänning direkt, här har vi samlat 10 av hennes konstverk som verkligen sätter bild på våra känslor. Mer

 1. När man är stressad och dras åt alla håll.

  När man är stressad beror det ofta på att man har en massa saker att göra på en och samma gång, precis som om man är en marionettdocka någon drar och styr över.

 2. När hjärtat och hjärnan inte vill samma sak.

  Vid vissa beslut man måste ta kan det vara så att hjärnan vet att du måste göra en viss sak, rent logiskt, men så kommer hjärtat som känner något annat.

 3. När vissa personer påverkar en mer än andra.

  Det bara är så, vissa personer kan påverka en för livet, även om man bara känt dem en kort tid. Andra personer kan man ha i sin umgängeskrets i flera år och ändå aldrig komma nära.

 4. När man är trött hela tiden.

  I vissa perioder kan man sova hur mycket och länge som helst, men ändå är man alltid trött. Särskilt på vintern, eftersom att det är mörkt exakt jämt.

 5. När något inte känns bra och kroppen inte får ro.

  Ni vet den där känslan när något bara skaver inom en, och det inte finns något man kan göra åt det – då är det som om hela kroppen bara protesterar och inget känns rätt eller bra.

 6. När man lär sig att släppa saker.

  Känslan när det är något som försvinner ur ditt liv, för att du själv har bestämt det, är grym. Oavsett om det handlar om att klippa av håret tjugo centimeter eller bryta med den där vännen som inte behandlar dig schysst.

 7. När alla känslor kommer samtidigt.

  När man känner sig glad, ledsen, arg och kanske lycklig på samma gång är det verkligen som om att hjärnan delar in sig i två läger. En feel-good-sida, och en allting-suger-sida.

 8. När man saknar något.

  Livet är inte en dans på rosor, vi vet. Men det är fortfarande lika jobbigt när man saknar en person lite extra, när man befinner sig på den plats man vill i livet eller när det bara var för länge sedan man fick uppleva något nytt och spännande.

 9. När allt är kaos och man försöker hitta lugnet.

  Vi tycker Elliana illustrerar perfekt hur det känns i huvudet när allt är kaos, precis som ett stormande hav. Och lugnet kommer när man kan se lösningen, just här i form av en fyr som lyser så man ser vägen.

 10. När man reser sig för snabbt och ser stjärnor.

  Vi har alla varit där, man har suttit eller legat ner ett tag och sedan reser man sig upp jättefort och ögonen ser inget annat än flimmer och svart. Superobehagligt i verkligheten, men denna illustration ser väldigt härlig ut.