in

17 saker bara vi som har växt upp i Skåne förstår

skane flagga

Som utflyttad skåning blir jag extremt nostalgisk så fort jag hör någon säga ordet mög eller nynna på reklamvinjetten för ”Bo Ohlsson” i Tomelilla. Här är 17 saker bara vi som är från Skåne förstår! Mer

 

1. Du växte upp i tron att de här heter ”totteband” i hela Sverige.

totteband 1

 

2. Och att alla tåg hette Pågatåg och var lila.

pagis

 

3. Du ser direkt var den här bilden är tagen och har med största sannolikhet varit där på utflykt! ?

nimis1

 

4. Glöm korvkiosk, korvstånd och korvmoj. I Skåne höll vi utik efter den här vagnen:

polse 1

 

5. Du hör reklamvinjetten i huvudet så fort du ser den här loggan. (Skulle du mot förmodan ha glömt den, så finns den att lyssna på här.)

header logo

[adSpace] 

6. Du var redan som liten fullt medveten om den eviga fejden mellan HIF och MFF. Derby i någon av städerna var folkfest.

party gif

 

7. Du tittade lika ofta på det här programmet som på Bollibompa. Danska kanaler gick att få in hemma hos många, vilket betydde dubbelt så mycket barnprogram. Frågan är dock om vi verkligen gillade ”Bamse og kylling” eller om det mest var en nödlösning när det inte visades något annat?

hqdefault

Källa

8. När det var rälig mat i matan smet du till närmsta kiosk eller fik och köpte den här delikatessen.

img 1839 86954114 1

Källa

9. Du har suttit på minst ett bröllop, en konfirmation, ett dop eller femtioårskalas och blivit lite lätt besviken när du insett att det här är den enda efterrätten:

10249308 1426891954232948 1017355340 n

Källa

 

10. Du visste att det inte var lönt att fixa frillan förrän du kom du fram till skolan.

jtcmgd3

[adSpace] 

11. Så fort du åker utanför Skånes gränser nuförtiden och öppnar munnen får du garanterat höra: ”Me, du pratar ju SKÅNSKA?!!”

you dont say

 

12. Och när du ska köpa kebab eller falafel någon annanstans än i Skåne och folk påstår att den vita tunna vitlökssåsen och den röda starka såsen skulle vara kebabsås?

nn32o7h

 

13. När du för tjugonde gången får höra att ”Du, det finns en förening som heter Gräv bort Skåne”. Gärna med ett flin efteråt…

393916

 

14. Du har vid minst ett tillfälle blivit ombedd att citera något från Mysteriet på Greveholm.”Snälla säg, Sprrraak”. ?

greveholm

 

15. ”HEEEEJ Kaj! HALLÅÅÅ Börje!” Den här reklamen imiterade ALLA när den kom.

kajoborje

 

16. Och på tal om Scandlines. Som skåning visste du redan innan du blev byxmyndig hur du skulle smuggla in öl, aperitif och en och annan Martini-flaska från Danmark. (Och du minns klumpen av rädsla i magen när du gick förbi vakterna i tullen och lättnaden när du var förbi!)

relieved

 

17. Och såklart den här låten… Ingen förfest, fest eller efterfest var komplett utan lite studsande till Skåne-bandet PERIKLES. ?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss