in

17-årigen blev tillsagd att ändra sitt naturliga hår – eller byta skola (det här är SJUKT!)

jenesis dragare

Jenesis Johnson blev kallad till assisterande rektorns kontor på grund av att hennes hår var ”distraherande”. Mer

Jenesis Johnson, 17, studerar på en privatskola i Florida och blev av en lärare ifrågasatt om hennes hår, som hon haft i naturligt afro i några månader nu, innan hon blev iväg skickad till assisterande rektorn, skriver Teen Vogue.

Jenesis har sagt att läraren sa åt henne att ”hennes hår behövde fixas då det inte var prydligt och behövde få en frisyr”. Alltså what?! Jenesis var dock snabb med att påpeka att hennes hår visst är fixat, och hon har haft det naturligt från och till sedan sjunde klass (tolv-tretton år), och det har aldrig varit ett problem förrän nu.

Den assisterande rektorn ska ha hänvisat till skolans handbok som förbjuder ”konstiga och extrema frisyrer. Om håret är färgat måste det vara i en naturlig färg. Ingen permanent utsmyckning får bäras. Håret måste vara prydligt och rent jämt. Administrationen kommer ta beslut kring tveksamma frisyrer”.

Jenesis berättade för WCTV att den assisterande rektorn hade sagt till henne att hennes hår ”var extremt och konstigt och utom kontroll. Det är överallt.” Ursäkta? Att säga till någon att hens afro är konstigt och utom kontroll är extremt diskriminerande.

Jenesis mamma berättade att hennes dotter får avsluta terminen men att hon är tvungen att ändra frisyr till höstens termin om hon vill gå kvar på skolan.

– Det sårar mig. För mina personer bakom mig, de yngre, de kommer ha hår som mig. Varför kan de inte få ha sitt naturliga hår?

Vi hoppas att skolan inser att de gjort fel, ger Jenesis en ursäkt och sedan låter henne få ha sitt hår precis hur hon vill.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss