in

17-åriga Cat fick kommentar på Snapchat – visar hur fucked up det är att vara tjej i dag

hörlurar sexuella trakasserier

Att som tjej någon gång utsättas för sexuella ofredanden online är mer regel än undantag. Cat, 17, från Storbritannien är en av många som utsatts – och det hon råkade ut för tar nog priset i ”wtf”-känsla. Mer

17-åriga Cat la för några dagar sedan upp en bild på sina nya hörlurar på Snapchat. Det dröjde inte länge innan en för henne okänd man skrev:

”Att du har på dig dem, och ingenting annat, vore himmelriket.”

HÖRLURAR

 

– Jag såg meddelandet och började tänka på att det som ung tjej på nätet verkar omöjligt att dela med sig av någonting utan att riskera att någon skickar olämpliga saker till en, sa Cat i en intervju med Buzzfeed.

Cat la ut bilder på det som hänt på sin Twitter och skrev: ”Killar skulle inte skriva konstiga meddelanden till dig om du inte la upp så slampiga bilder”. En mening både hon och många andra tjejer fått höra.

Så exakt vad med bilden på ett par hörlurar är så sexigt? Ingenting, så klart.

Det dröjde inte länge innan Cats Twitter-inlägg började spridas och i skrivande stund har den retweetats över 35 000 gånger.

Många har reagerat på det absurda hon råkade ut för och delat med sig av sina egna erfarenheter av sexuella trakasserier.

Skärmavbild 2016-08-24 kl. 10.29.56 fm

Skärmavbild 2016-08-24 kl. 10.27.52 fm

Skärmavbild 2016-08-24 kl. 10.28.54 fm

Skärmavbild 2016-08-24 kl. 10.29.03 fm

– Det är hjärtvärmande att se alla dessa människor enas i att det är fel, och att så många män är chockade över kommentaren. Jag har sett många kvinnor som skrivit om att de varit med om liknande situationer, vilket fick mig att förstå hur oerhört stort problem det här är, säger Cat till Buzzfeed.

Cat har nu bestämt sig för att fortsätta prata om sexuella trakasserier online.

Veckorevyn_App_balk