in

15 sjuka grejer som har hänt på grund av Pokémon Go

15 bisarra saker som har hänt sen Pokémon Go lanserades

Hitta ett lik, gå på dejt eller starta en ny karriär som experttränare? Spelet Pokémon Go har fått folk att göra en hel del sjuka saker. Här är 15 av de mest häpnadsväckande. Mer

Spelet Pokémon Go har laddats ner ungefär 7,5 miljoner gånger på en vecka och toppar listorna över mest nedladdade appar. Helt enormt, speciellt med tanke på att det här är innan Pokémon Go har lanserats globalt.

pokemongo

Många personer vittnar om positiva effekter av spelet; de tillbringar mer tid utomhus, de vågar prata med främlingar och de har roligt. Men det har också hänt en del sjuka grejer:

   1. En 19-årig tjej hittade ett lik

    Här är de 11 sjukaste grejerna som har hänt på grund av Pokémon Go

    Shayla Wiggins, en 19-årig tjej från Wyoming var på väg mot en flod för att leta upp en vattenpokémon. När hon gick längs strandkanten såg hon plötsligt någonting i vattnet. Det var en livlös manskropp. Shayla ringde polis och ambulans istället för att fånga sin Pokémon. Smart.

   2. En person ramlade och stukade foten

    11 sjuka grejer som har hänt i Pokémon Go

    Folk verkar inte vara så uppmärksamma på omgivningen när de spelar, och en hel del skador har rapporterats. En användare på Reddit skriver att hon ramlade ner i ett dike och stukade foten. Till läkaren sa hon att hon var ute och gick med hunden.

   3. Pokémons dyker upp ÖVERALLT

    Since Pokemon Go’s release, I can’t find privacy anywhere. #PokemonGo #ToiletDuck

    Ett foto publicerat av Dave James (@davejamesuk)

    Dave James skriver på Instagram att sedan Pokémon Go släpptes har det här med privata utrymmen blivit allt svårare att hitta.

   4. En polisstation i Australien ockuperades

    Här är de 11 sjukaste sakerna som har hänt sedan Pokémon Go lanserades

    I Australien ockuperades en polisstation av Pokémontränare. Polisen skrev på Facebook: ”Vänligen observera att ni inte behöver gå in på stationen för att fånga pokébollarna.”

   5. Spelet får folk att gå till kyrkan

    I ett pokéstop kan du bland annat hämta ägg och pokébollar. Och pokéstops finns överallt, i kyrkor till exempel. Även om just den här personen inte verkar så sugen på att jaga Pokemóns där.

   6. Rånare använder sig av spelet

    Här är 11 knäppa grejer som har hänt tack vare Pokémon Go

    Fyra tonåringar i Missouri, USA, använde sig av Pokémon Go för att hitta rånoffer. Rånarna hade räknat ut vilka avskilda platser som skulle locka till sig spelare.

   7. Folk går på Pokémon-dejter


    Pokémondejting verkar vara det nya. Nu väntar vi bara på att frasen ”Pokémon and chill” ska bli en grej.

   8. Catch-them-all-mood


    Bäst att fixa naglarna innan du går på jakt.

   9. Pokémon Go avslöjade otrohet

    11 sjuka grejer som har hänt i Pokemon Go

    En kille fångade en Pokémon när han var hos sitt ex. Problemet var bara att hans nya tjej upptäckte var Pokémonen hade fångats och visste att han inte kände någon där förutom exet. Hon ställde honom mot väggen, han erkände och nu har de gjort slut.

   10. Blev stoppad av polisen under jakten

    Den här Twitter-användaren blev stoppad av polisen, men det hindrade honom givetvis inte från att fånga sin Pokémon.

   11. Folk tjänar pengar som tränare

    Pokémon Go har även lett till ett nytt yrke: professionell Pokémon-tränare. På den amerikanska motsvarigheten till Blocket, Craigslist, finns flera annonser där timlönen ligger på ungefär 170 svenska kronor.

   12. Spelar även i krig

    Absurda grejer som har hänt sen Pokémon Go lanserades

    Den amerikanske soldaten Louis Park skriver på Facebook att han fångade sin första Pokémon vid fronten i Irak. I en intervju berättar Park att han slåss mot terrororganisationen IS tillsammans med kurdiska Peshmerga, samtidigt som han spelar sitt nya favoritspel.

   13. Kajakar för att nå ett gym

    I spelet finns det gym där spelare kan träffas och spela mot varandra för att träna. Det finns gym på de mest märkliga ställen, i en gammal kyrka och utanför privatpersoners bostäder. Men det finns också gym mitt ute i havet. Australiensarna Kelsey Thomson och Lizzy Eden skriver på Twitter att de blev tvungna att ta en kajak och ro ut för att nå gymmet.

   14. Pajar telefonen

    13626569_10153581208060723_7609628153458641726_n

    Det här är ett exempel på hur du INTE ska spela Pokémon Go. Du ska inte kasta telefonen som den här personen. Nästan desperat frågar hen sin kompis:
    – Hur fångar man Pokémon?
    – Kasta mot honom.

    Men det är alltså inte själva telefonen du ska kasta, utan Pokébollen.

   15. Fångar Pokémons under förlossningen

    Fångade Pokémons när hans fru födde barn

    När Jonathan Theriot och hans fru Jessica låg inne på BB passade Jonathan på att spela lite. Plötsligt dök Pidgey upp på hennes säng. Han fångade den och visade henne.
    – Först himlade hon med ögonen men sen skrattade hon mest åt det, har han sagt till Buzzfeed.

    De ska inte namnge barnet Pidgey. *phu*

När släpps Pokémon Go i Sverige?

Enligt Wall Street Journal kommer Pokémon Go släppas i Europa och Asien ”inom ett par dagar”. Vi har även hört den 15 juli, alltså nu på fredag, men detta är ännu inte bekräftat. Hur som helst: PEPPEN (för oss som ännu inte lyckats få hem det alltså)!

Missa inte vår guide som är full med tips om hur man spelar Pokémon Go.

Veckorevyn_App_balk