in

15 saker som garanterat kommer att hända om du går ut på juldagen

istock 653872792 scaled
Group of friends partying in a nightclub and toasting drinks. Happy young people with cocktails at pub.

Om du är en av alla de som flyttat från din hemstad och åker dit under julen så är en utgång den 25e (aka den officiella hemvändar-kvällen) inte helt omöjligt! Här är 15 situationer som garanterat kommer hända om du går ut! Mer

 1. Du och dina vänner ”fixar er” tillsammans.

  1

  Just like old times så ses du och dina vänner hemma hos någon av er där ni sminkar er och fixar håret tillsammans. Och så minns du hur smidigt det är när man kan låna ögonskugga från en vän, och läppglans från en annan. Nu har ni dock (förhoppningsvis) lärt er att inte låna mascara av varandra = bakteriehärd deluxe.

 2. Du är taggad och inte på samma gång.

  2

  Trots att du tycker att det är jätteroligt att gå ut med alla dina gamla vänner så VET du att du också kommer stöta på folk du verkligen inte vill se. Du har till exempel redan sett på Instagram att han killen i din gamla parallellklass som alltid stötte på dig ska ut. Orka!

 3. Ni kommer gå till precis samma ställe som när ni bodde hemma.

  10

  I mindre städer och samhällen så finns det liksom bara ett ställe att gå ut på, så när du och dina vänner går in på nattklubben så kommer ni känna er precis som ni gjorde när ni var 18 år och trodde att ni ägde världen. Och på tal om det…

 4. … Så kommer 18-åringar också vara på klubben.

  4

  Eftersom det bara finns ett ställe att gå ut på så går ju också ALLA andra dit, oavsett ålder. Vilket betyder att även nyss fyllda 18-åringar kommer trängas med dig på dansgolvet. Och eftersom du är *så* vuxen nu så tycker du att de är svinsmå. Även om du innerst inne vet att du tyckte att du var *så* vuxen när du var 18 år också.

 5. Värst är det om inte ens finns någon klubb.

  5

  Om du kommer från ett så litet samhälle att det inte ens finns någonstans att gå ut på och ni istället måste ta er till närmsta stad kommer det jobbiga i att fixa skjuts. Genast känner du dig minst fem år yngre när du behöver fråga dina föräldrar om de kan tänka sig att skjutsa er.

 6. Kön kommer vara aslång och det kommer vara svinkallt.

  15

  Ni kommer behöva stå i kö i minst tjugo minuter innan ni får komma in, och eftersom att det är mitt i vintern så kommer det vara jättekallt oavsett om det är snö eller inte.

 7. Du kommer vara jättekissnödig.

  14

  När ni står där i kön kommer du självklart bli akut-kissnödig, även om du gick på toa minst två gånger innan ni gick hemifrån. Du vet att du inte kan be dina vänner ge upp sin plats i kön för att du behöver kissa, men samtidigt så KAN DU INTE hålla dig. Dilemmat!

 8. Du kommer ha det asroligt med dina vänner.

  8

  När ni väl kommer till stället ni ska gå ut på så kommer du och dina vänner ha det jätteroligt tillsammans. Det är något speciellt med att dansa loss med de kompisarna du växte upp med, och som du vet fortfarande finns där för dig i vått och torrt.

 9. Det kommer vara samma musik det alltid är.

  13

  Klubbens DJ kommer spela exakt samma låtar som hen alltid gjort, eftersom ny musik tydligen verkar vara förbjuden att använda. Det är samma låtlista som det varit i flera år, och ni kommer kunna exakt alla låtar utantill. Vilket är roligt, men lite nya hits vore inte fel.

 10. Du kommer träffa alla andra gamla vänner…

  6

  På hemvändarkvällen blir det många kramar när du stöter på person efter person som du umgicks med (mer eller mindre) inne på utestället. Du vet också att du kommer få rabbla precis samma saker om dig hela kvällen. Jag bor där, jag jobbar här, jag trivs. Och du ställer samma frågor tillbaka, naturligtvis.

 11. … du kommer springa på dem du inte vill träffa…

  12

  Den där killen i parallellkassen som alltid stötte på dig är lika flörtig som vanligt och hen som snackade skit om dig kommer säga ”hej” som om allt är glömt. Nu kan du iallafall springa snabbt därifrån eftersom du aldrig behöver se dem igen (fram tills nästa år när det är hemvändarkväll igen).

 12. … Och du kommer träffa dem du inte kommer ihåg.

  18

  Under kvällen kommer minst en person komma fram till dig, krama om dig och börja småprata. Hen verkar jätteglad att se dig, så du ler tillbaka och svarar snällt på hens frågor. Samtidigt jobbar din hjärna på högfart för att komma på VEM MÄNNISKAN ENS ÄR?!

 13. Du kommer självklart se ditt ex.

  7

  Ingen hemvändarkväll utan ett awkward möte med ditt ex, eller hur? Ska man kramas? Kan man ljuga och säga att man är tokkär i sin partner fast man egentligen är singel? Måste man fråga vad hen har för sig? Man bryr sig ju faktiskt inte.

 14. Det kommer vara en struggle att ta sig hem.

  17

  När klubben stänger och alla ska ta sig hem kommer det bli kaos. Inga bussar går och den enda taxin som finns typ ser alla åka iväg med ett gäng fulla människor som fick tag i den först. Det slutar alltid att ni måste ringa någons syskon eller föräldrar som ligger och sover och snällt be dem komma och hämta.

 15. Du kommer skämmas dagen efter.

  9

  Oavsett hur gammal du blir så är det alltid lite pinsamt att smyga ut från sitt rum vid typ 11 och smått bakis och träffa dina föräldrar. Du är ju vuxen och får vara hur full du vill, men ändå.