in

15 saker ingen sa till dig om att flytta hemifrån

flytta hemifracc8an

Att avokado är en lyx och att soporna inte tömmer sig själva var kanske inget du tänkte på när du bodde hemma hos föräldrarna. Sedan kom flytten. Och chocken. Här är 15 saker någon borde ha sagt till dig. Mer

 1. Att avokado är dyrt

  avocadoAllt gott kommer med ett pris. Att äta guacamole blir plötsligt en lyx istället för vardag.

 2. Att grönsaker och frukt ruttnar fort

  broccoli
  Den där broccolin du köpte för att vara nyttig någon gång i veckan? Plötsligt är den brun och redo för soptunnan och din plånbok gråter.

 3. Att toapapper tar slut olidligt fort

  toilet paper
  Förr kunde du skylla på att alla andra använde upp allt papper, men snart inser du att det helt enkelt går åt otroligt snabbt. Och att det är typ världens bökigaste sak att släpa hem från mataffären.

 4. För att inte tala om mjölken

  out of milk
  Den har visserligen alltid tagit slut fort, även när du bodde hos föräldrarna. Men nu är det ju som sagt du som står för inköpen, som blir väldigt tunga när mjölk står på listan.

 5. Om kampen om tvättstugan

  mad
  När du råkat spilla på favoritplagget är det inte bara att traska ner och slänga in den i tvätten. Nepp – tvättstugan är alltid fullbokad MINST en vecka framåt. Framförhållning, vänner.

 6. Om vikten av en diskmaskin

  dish washer
  Har du plats och råd kommer en bänkdiskmaskin att bli ditt bästa inköp. Människor med diskmaskin har tusen önskningar – de utan diskmaskin har bara en.

 7. Att ta disken på en gång

  dishes
  Eller okej, mamma sa det. Hela tiden. Men visst är det fint att själv få lära sig att en tallrik snabbt blir till ett diskberg om man inte tar det på en gång?

 8. The dinner–struggle

  dinner
  Att klura ut vad man ska laga till middag är INTE lätt, särskilt när man bara kan typ 3 recept. Varannan dag pasta, varannan dag sallad.

 9. Att damm kommer fort

  DUST
  Att dammsuga en gång i veckan räcker knappt. Här gäller snarare dagligen om man vill hålla det rent och fräscht.

 10. Att små soppåsar är det sämsta som finns

  trash can
  Trust us, små påsar som soppåsar håller inte i längden. Om du inte vill slänga sopor på heltid förstås.

 11. Om konsten att plocka undan

  dirty
  Hemma hos päronen kunde du bara stänga dörren till sovrummet och gå till ett annat, rent rum. Så kommer det inte att bli i din nya lya som troligtvis är pytteliten (som alla andras). Där syns varenda pryl.

 12. Att silverfiskar är ett faktum

  xtina
  Det är bättre att vänja sig vid tanken än att freaka ut första gången du ser dom. De må vara äckliga, men 100 % fredliga.

 13. Att grannar är jobbiga

  neighbour
  De bråkar, de spelar trumpet, de har barn som gråter och de trampar jäkligt hårt i golvet när de går. Det vet vi, för vi hör dem genom väggarna.

 14. Att styra middag har sina baksidor

  tired
  Att bjuda folk på middag är hur trevligt som helst och känns som vuxenpoäng gånger hundra. Men det innebär även typ en dags diskande och städande dagen efter. Då vill vi inte ens tänka på hur det blir efter man haft hemmafest…

 15. Att köpa en skrivare

  love life
  Köp en skrivare. Seriöst. Det gör livet så mycket enklare.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR