in

15 saker du garanterat känner igen från konfalägret

konfirmation halsningar

En del gjorde det för presenterna, andra för att syskonen gjort det eller för att de var nyfikna på kristendomen. Oavsett varför du valde att åka på konfirmationsläger så lär du känna igen dig i det här. 😉 Mer

[adSpace placement=”auto”]

1. Vi kanske inte mötte Jesus, men vi kunde i alla fall lämna vårt osäkra 14-årings jag hemma och träffa en hel hög med härliga kompisar.

konfirmation kanot
Bildkälla

2. Innan du kom hem hade du hunnit bli lite kär i minst en person (oftast konfaledaren som kunde spela Ronan Keating på gitarr)

Konfirmation
Bildkälla

3. Brännboll, lekar, catch the flag – Gud kunde verkligen det där med teambuilding!

Konfirmation lekar
Privat

4. Och vad vore ett konfaläger utan volleyboll (det MÅSTE typ ha varit Jesus favoritsport)

Konfirmation
Privat

5. Hur mysigt var det inte med kvällsandakt? Sitta där med tända ljus och mummelsjunga ”Tears in heaven” eller ”Glory to the father”.

ljus2

6. Det där med att läsa bibeln direkt efter frukost däremot…

konfirmation bibel

7. Vi började fundera över livets stora frågor och kom till slutsatser som: ”Asså, jag tror ju på Nånting, men liksom inte en gubbe i himlen.”

57894285
Bildkälla

8. I minst hälften av alla rum såg det ut så här en kvart efter läggdags:

konfirmation
Bildkälla

9. Knäckebröd i sängen eller salami under lampskärmen – aldrig har så många prank skett på så kort tid.

konfirmation%20prank

10. Och som alltid när tonåringar samlas gick något snett. Någon pajade en ruta, smugglade in alkohol eller var nära att drunkna i en kanot.

konfirmation%20fail

11. Gemenskapen var det bästa! I början av lägret bölade folk för att de längtade hem, i slutet för att man aldrig skulle ses på samma sätt igen.

konfirmation
Bildkälla

12. Att försöka se bekväm ut i vit unisexklänning gick däremot… sådär (särskilt om ni körde helkroppsdop i en sjö #wettshirtcontest)

konfirmation klänning

Privat

13. Största utmaningen i kyrkan: Inte fnissa eller somna – och kom ihåg texten till trosbekännelsen (så att släkten slipper skämmas för dig)

Konfirmation präst
Bildkälla

14. Den självklara presenten från din väldigt stolta mormor <3

konfirmation guldkors
Bildkälla

15. Sista vi gjorde: Klottra varandras biblar fulla av hälsningar (utan att riktigt tänka på att det var en helig skrift man skrev i)

konfirmation bibel
Privat
Och vad du än tyckte om konfalägret är en sak säker: Du har aldrig gjort en likadan resa sen dess :). Vill du se mer sånt här? Följ Veckorevyn på Facebook så missar du inget! byline_mats-bax

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.