in

15 saker att tänka på innan du vågar dejta en hästtjej

kendall horse

Att hamna i andra hand och behöva vänta i minst en halvtimme på sin älskling känner nog alla igen som någon gång har dejtat en hästtjej. Tur att en hästtjej är någon man verkligen kan lita på. För vem tackar nej till en ansvarstagande, hälsosam, cool brud som gillar djur och natur? En riktig fighter som både är trygg och lite galen på samma gång? Mer

 1. Det kommer alltid vara lite småstökigt hemma

  horse roll

  Men i stallet är det alltid någon som har nytvättat täcke och har fått ”nya lakan”.
 2.  Ifrågasätt aldrig något gällande hästen

  vacker

  Ingenting är för dyrt för hästen. Ingenting är fel med hästen. Ingenting är fel med mig som ryttare. Och vad du än gör så säg inte att ridning INTE är en sport.
 3.  Bjud gärna på restaurang…

  eating

  … men innan vi får mat så ska hästen ha fått mat. Glöm nyttigt, tänk snarare snabbt och mycket. Ingen liten grönsallad eller något annat kolhydratsfritt. Hela kostcirkeln ska med!
 4.  Du får nöja dig med billiga märken

  dont knowhastlista2

  För dig och mig är det ICA Basic eller Eldorado som gäller medan hästen får ekologiska morötter. När du fyller år får du ett fint kort där det står ”Vi går på bio efter den 25:e” eller ”Vi åker på en romantisk semester i sommar”.
 5. Varsågod att ge hästen komplimanger

  horse run

  Det är nästan bättre än att ge mig komplimanger. Men säg inte att någon annans häst är finare eller att någon annan rider bättre än jag, för då drar jag.
 6. Håll avstånd efter en dålig tävlingsrunda

  jump fail

  Du får gärna agera chaufför och följa med och heja. Men kom aldrig med tips eller råd, speciellt inte om det har gått dåligt.
 7. Du ska gilla frisk luft

  jon snow cold

  Och också iskall luft i en manege på vintern, och dammig luft från en nymockad box med ny spånbal i.

 8.  Du kommer att behöva träna…

  horse try

  … dina hästskills. Du behöver inte vara ett proffs, som jag, men att kunna hålla i hästen utan att den kutar iväg, medan jag springer på dass, vore schysst.
 9.  Lägg alltid på minst en halvtimme

  run gif
  Om jag säger att jag är på väg är jag förmodligen kvar i stallet och har nog inte ens börjat mocka än. Och då ska jag ta in alla sakerna i sadelkammaren, sopa stallgången, åka hem, duscha och göra i ordning mig innan vi ses.
 10. Du får massor av egentid

  stallet

  Häng hur mycket du vill med dina kompisar och ha olika aktiviteter inplanerade på vardagskvällar och helger. Om du inte vill ha extra pluspoäng förstås – då följer du med till stallet.
 11. Du måste vara tuff

  cute horse

  Är man van att handskas med ett halvt ton häst kommer du aldrig få din vilja igenom om du inte har skinn på näsan. Men du måste också kunna ge lika mycket tröst och värme som en sån här blick.
 12. När du plockar ut något ur tvättmaskinen…

  beyonce-oops

  … får du vara beredd på att din nya tröja är helt luddig från ett schabrak som har tvättats samtidigt. Eller kanske lite noppig från en strykkappa som har råkat nudda.
   
 13. Allting känns billigt i jämförelse med hästen

  justin horse

  Vänj dig vid att du kommer ut från ridsportbutiken och din älskling säger ”Det kostade bara 2500 kr” och du ser bara två påsar hästmat och någon rem i läder.

 14. Du kommer alltid att komma i andra hand

  sorry

  Eller i tredje eller i fjärde. Det beror på hur många hästar som jag har lovat att ta hand om först.
 15. Du behöver inte vara speciellt orolig för otrohet

  kendall horse

  Trots att ingen svarar på tre timmar när du ringer och telefonboken är fylld av konstiga namn som ”Bernard” och ”Lilleman” så kan du vara lugn.

  Tack Havrepappan för inspiration!