in

15 saker alla bästisar som bor långt ifrån varandra kommer känna igen sig i

veckorevynbastislangtborta

Att ha ett distansförhållande med en partner är inte kul, men att bo långt ifrån sin bästis är ändå steget värre. Oavsett om ni bor i olika delar av landet eller olika delar av världen så får ni anstränga er för att fortsätta vara nära vänner, och ni saknar varandra mest hela tiden. Vi har listat 15 saker du definitivt känner igen dig i om du bor långt ifrån din bästis! Mer

 1. Ni blir grymma på att kommunicera.

  tumblr mw3ymi1WYb1qh01r8o1 500
  Eftersom att ni inte kan träffas och prata face to face när ni vill så har ni istället blivit duktiga på att höra av er till varandra på alla sätt som är möjliga. Förutom Skype och vanliga telefonsamtal så skickar ni regelbundet Snapchats till varandra samtidigt som ni taggar varandra i poster på Facebook och Instagram samt smsar varann. På så sätt känns det fortfarande som om ni är precis bredvid varandra, även om det är flera mil mellan er.

 2. Ni försöker alltid planera in när ni ska ses nästa gång.

  make-it-happen

  Ni kollar lediga dagar (vilket ni aldrig verkar pricka in så de hamnar samtidigt?!), vem som ska åka till vem, pris på buss/tåg/flyg. Till slut hittar ni en helg ni kan ses på, enda problemet är att den ligger fyra månader bort. Men! Ni ger inte upp förrän en träff i alla fall är någorlunda spikad.

 3. Att shoppa har aldrig varit svårare.

  making-decisions

  Ingen är ett bättre shoppingsällskap eller smakråd än din bästis. Hen vet precis vad du passar i och ni har alltid roligt på shoppingrundan, oavsett om ni faktiskt provar kläder eller bara fönstershoppar. Nu när hen inte finns där för att säga om den där tröjan är fin på dig eller inte så har du en mindre kris varje gång du står i provrummet för att lista ut om du vill köpa den eller inte.

 4. Ni pratar i timtal i telefon.

  talking-on-phone

  När det kommer till dig och din bästa vän finns det inget som heter att ni bara ska ”kolla läget lite snabbt”. Att kolla läget för er betyder att ni ska berätta precis allt som hänt sedan sist ni pratade, även om det bara var för några timmar sen. Tiden springer iväg när ni pratar med varandra och vips så har det gått tre timmar.

 5. Dålig täckning är er värsta fiende.

  frustrated

  Om någon av er befinner sig någonstans med usel täckning så finns det inget mer frustrerande än att samtalen bryts hela tiden. Det händer gärna medan någon av er är i full gång med att berätta senaste skvallret eller bara behöver stöd för att hen känner sig nere. En oundviklig sak med detta är också att ni ringer upp varandra samtidigt om och om igen så ingen av er kommer fram till den andra.

 6. Du blir alltid lika förvirrad av tidsskillnaden.

  confused

  Om någon av er flyttat till ett annat land så att ni nu bor i olika tidszoner vet du hur jobbigt och förvirrande det är att räkna ut vilken tid det är hos den andra. Om det är morgon eller kväll hos hen och om hen brukar sova vid den tiden eller inte. Du funderar nästan på att skaffa en klocka enbart för att kunna ställa in tiden på bästis-tid.

 7. Ibland kommer livet emellan.

  life

  Mellan skola, jobb, träning, vänner, familj och ja, livet, så kan det ibland gå lång tid mellan gångerna ni hörs. Men ni vet ju att ni jämt finns där för varandra, och att ni inte pratar på två veckor kommer inte förändra det. Dessutom har ni bara ännu mer att säga till varandra när ni väl tajmar in en Skype-session.

 8. Utekvällarna är inte lika roliga längre.

  bored

  Alla vet att ens bästa vän är den personen som är roligast att köra bar- och klubbrundor med. Oavsett om ni får stå i kö länge för att komma in, om musiken inte alls är din smak på stället ni är på eller om ni är tvungna att gå hem för att ni missar sista bussen så finns det ingen du har lika roligt med som din bästis. Och det blir helt enkelt inte likadant på dansgolvet utan hen.

 9. Du hatar personer du inte ens träffat.

  hate-her

  Att hata någon som man aldrig träffat kan vara lite väl magstarkt kanske, men om din bästis hatar en person så avskyr du den personen också. Allt ifrån att din bästa väns nya fling betett sig dåligt mot hen, till att en av din bästis vänner har varit taskiga. Att hata de som din bästis hatar står i regelboken.

 10. När ni ses är ni överlyckliga.

  excited

  Lyckan när ni äntligen får ses och krama om varandra är bästa känslan! Okej att dagens teknik är bra och ni kan hålla kontakten lätt, men det finns inget som slår att få sitta mitt emot varandra, dricka te och prata om allt som händer i era liv. Det är nästan lite overkligt att din bästis ens är i samma rum som dig efter månader av att bara ha sett hen genom en skärm.

 11. Att missa varandras födelsedag, och fira sin egen själv, suger.

  happy-birhday

  Visst är det fint att fira sin födelsedag med sin familj och andra nära och kära, men den du alltid saknar är ju din bästa vän när folk står där och sjunger ”ja må du leva”. Och lika tråkigt som det är att fira din födelsedag utan din bästa vän vid din sida, lika tråkigt är det när hen fyller år och du inte kan vara där och sjunga det fulaste och högsta du kan. Ni kan ju ringa varandra och säga grattis och sjunga, men det är verkligen inte samma sak.

 12. Du tänker på din bästis hela tiden.

  think-about-all-the-time

  Du kanske ser en gullig hund på gatan, någon superfin video på Facebook eller en tröja i affären som du vet att din bästa vän skulle älska. Det spelar ingen roll vad du gör, hen är med dig i tankarna hela tiden. Ibland kan du nästan börja prata rakt ut med din bästis, bara för att du är så inne i ditt eget huvud att du tror att hen är där bredvid dig.

 13. Ingen kan någonsin mäta sig med din bästa vän.

  nobody-gets-me

  Du kan ha en massa vänner som du känner dig nära, och som du kan prata med oavsett om du är ledsen eller glad. Och det är inget fel på dem, de är jättehärliga människor och roliga att hänga med, men det är ändå ingen som någonsin är bättre än din bästis.

 14. Ni uppskattar varandra mer.

  hug

  Trots att det är jobbigt att bo långt ifrån varandra och att avståndet ibland kan göra er galna, så är en positiv grej av det att ni uppskattar varandra mer. Ni kan inte längre ta en spontanfika eller bara åka hem till varandra och slappa en söndag, så när ni ses är det verkligen kvalitetstid och får er att uppskatta att ni faktiskt ses mycket mer.

 15. Ni vet att ni är BFF’s forever.

  bff-forever

  Att anstränga sig för att hålla kontakt med personer man bor långt ifrån är inte självklart eller lätt, men du och din bästis tänker inte låta avstånd komma mellan er. Och det faktum att ni fortfarande är bästa vänner trots en massa mil som är i vägen får er att inse att ni kommer vara bästa vänner livet ut, och alltid finnas där för varandra.