in

15 måltider du garanterat åt som fattig student

eatingnoodles

I början av vuxenlivet är det okej att vara lite vilsen i köket. Det är långt ifrån självklart att få in vanan att laga bra mat varje dag över en natt. Som fattig student kan det lätt bli ännu mer inrutat, liten budget betyder ofta snålt utbud av maträtter. Vi har listat 15 måltider du förmodligen åt (eller äter) under din studietid! Mer

 1. Pasta med ketchup

  istock 153219324

  En rätt som jag aldrig själv ätit, men sett så många andra äta under min studietid. Jag har däremot ätit en hel del ris med ketchup och det är väl inte heller tallriksmodellen direkt.

 2. Snabbnudlar

  chapagetti

  När jag bodde tillsammans med min kompis åt vi snabbnudlar alla dygnets timmar: frukost, lunch, middag, mellanmål. Tittade vi på tv på kvällen åt vi torra snabbnudlar istället för chips.

 3. Fryst pizza

  frozenpizza

  Finns det något lyxigare än att slänga in en fryst pizza ugnen och sedan njuta av en nybakt, om än snålt toppad, italiensk läckerhet? Ja, det finns det, i sinom tid upptäcker alla det.

 4. Färdigportioner

  istock 673511756

  Lovande etiketter och nedslående innehåll, är det inte historien om varje måltid man köper färdig och mikrar i tio minuter?

 5. Mat som inte passar ihop

  vacc8arullarmakaroner

  Nudlar och falukorv och vårrullar med makaroner, det där med att ha rätt mat hemma samtidigt är inte helt lätt.

 6. Hemmagjord ”pizza”

  Ja, vad är egentligen en pizza? Måste man ha riktig pizzadeg, med riktig topping? Säkerligen har du lagat ”pizza” med både tortilla, polarkakor och formfranska.

 7. Litervis med soppa

  tomato basil soup 4

  Många studenter har en gång förälskat sig i soppans magi. Tänk vad mycket mat man kan göra med en påse röda linser och ett paket havregrädde. Sen har du soppa som räcker för en mindre tätort.

 8. Varma koppen

  Ett inlägg delat av Pia Sundin (@piod)

  Har du inte orkat laga litervis med soppa, kanske detta var ett alternativ. Det kanske inte är mer än smaksatt vatten, men varma koppen är ändå en viktig komponent i studentskafferiet.

 9. Hämtmat från dagen innan

  istock 499927776 e1507187942200

  Har du köpt en stor hamburgemeny för dyra pengar och inte orkar äta upp hela är det självklart att du sparar den till imorgon, men mikrade pommes kommer aldrig att vara en succé.

 10. Fryst lasagne

  vacc88ntapacc8amikron

  Kan detta vara det godaste, enklaste mest prisvärda man kan äta? Ja, förutom det där med att den ska vara i mikron i cirka HUNDRA år.

 11. Ugnslagade pommes frites

  frenchfries

  Företrädelsevis efter att du i tre dagar ätit just ugnspommes. Du kanske hittade en liten liten köttbit, eller stekte ett ägg, men större delen av tallriken är… bara pommes.

 12. Chips och/eller godis

  candyfordinner

  Vad är viktigast, att stå och laga näringsriktig mat i en timme eller att slappna av, titta på en film, och trycka i sig chips? Svårt val ändå.

 13. Donken mitt i natten

  Robineating

  Du sparar så mycket att du tappar livslusten i veckorna, men på lördagsnatten är det största menyn på Max som gäller. Logiken är helt klart frånvarande när det kommer till fyllekäk.

 14. ”Vegetariskt”

  vegan

  Att äta vegetariskt har många fördelar, men den där måltiden du kallade vegetarisk för att du bara hade potatis och tomater hemma är inte en riktig måltid.

 15. Bröd

  toasters-breville-630

  Det kommer dagar när allt är slut. Matlådorna är slut, pastan är slut, pålägget är slut, och framför allt är pengarna slut. Det som finns kvar är bröd och i bästa fall smör. Låt väl smaka!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss