in

14 punkter som visar precis hur det skulle vara om killar hade mens

killar mens

Om killar hade haft mens istället för tjejer hade det sett helt annorlunda ut. Mens hade inte varit något att skämmas för, utan något att hylla och skryta om. Här är 14 punkter som visar hur det hade sett ut om killar hade haft mens! Mer

 1. Det skulle inte vara tabu att prata om.

  1

  Trots att hälften av jordens befolkning har mens, och har haft i alla tider, så är det fortfarande något som är otroligt pinsamt/jobbigt/förbjudet att prata om. Det är fullt normalt att ha mens, det är ett tecken på att din kropp mår bra. Man ska aldrig skämmas för mens!

 2. Mens skulle kallas för mens.

  9

  Lingonveckan, den tiden på månaden, tant röd… ja, vi har många namn för att slippa säga mens. Väldigt konstigt eftersom att alla fattar precis ändå vad man menar. Om killar haft mens så hade det helt klart kallats för just det – mens.

 3. Mens = makt och styrka.

  12

  En tjej som har mens ses som svag, men om killar hade haft mens hade det visat att de var manliga, starka och hade makt.

 4. Mensen hade firats.

  13

  I vissa kulturer firas tjejen när hon får sin första mens, eftersom att det anses att hon blivit kvinna. Härligt, eller hur? Det är dock inte så vanligt och ofta när tjejer får sin mens är det många som knappt vågar säga det till en förälder. Om killar hade haft mens hade dock alla firat när de fick sin första mens. Eftersom att mens inte skulle vara något att skämmas för om killar haft det, hade de varit superstolta när de fick sin första mens.

 5. Killar skulle få stanna hemma när de hade mensvärk.

  15

  Tjejer slipper bada på skolgympan när de har mens (de får promenera istället). Om man har jordens mensvärk på jobbet får man skylla på något annat för att få gå hem. Killar hade fått stanna hemma från både skola och jobb när de hade mensvärk- dessutom med betalt. Ingen hade sagt ”men så ont kan det ju inte göra”.

 6. Det skulle finnas smärtstillande för mensvärk.

  5

  Det skulle definitivt läggas mer tid på att ta fram smärtstillande mot mensvärk om killar hade mens. Och det hade funnits reklam överallt där forskare och experter tipsade om det senaste preparatet som är bättre än det andra.

 7. Killar skulle inte gömma mensskydd på väg till toaletten.

  10

  Hur många är vi inte som ansträngt oss för att vara så diskreta som möjligt när vi tagit upp vårt mensskydd ur väskan och sedan smugit ner det i en byxficka, eller in under tröjärmen? Om killar hade haft mens hade de tagit ut sin tampong (som hade hetat ”manpong”) och viftat med den hela vägen till toan.

 8. Alla hade vetat allt om mens.

  16

  Killar är generellt sett orimligt ovetandes när det kommer till mens. De fattar inte att det inte blöder lika mycket hela tiden, och de fattar inte hur det känns, osv. Om killar hade haft mens hade det stått som eget ämne i alla skolor.

 9. Man hade inte varit rädd för att visa blod i reklamer.

  2

  Mens är blod. Blod är rött. Varför visas det då alltid som blå vätska i reklamer för bindor och tamponger? Om killar hade haft mens hade det visats som röd vätska.

 10. PMS skulle tagits på allvar.

  7

  När man har PMS kan man känna alla känslor på en och samma gång, ibland utan att veta varför. Då är det ofta tjejer får höra att de är mesiga, och ska skärpa till sig. Om killar hade haft mens hade ingen sagt till dem att ”skärpa sig”.

 11. Killar skulle skrutit om sin mens.

  11

  Om killar hade haft mens hade det varit som en tävling. Vem blöder mest? Vem har mens längst? Vem har värst mensvärk? Killar hade applåderat och high fiveat varandra när någon sa att de behövde byta mensskydd extra många gånger på en dag.

 12. Det hade funnits specialkalsonger.

  4

  ”Menstrosor” är ofta gamla, urtvättade, stora, mjuka trosor som vi kan offra ifall olyckan skulle vara framme. Men om killar hade haft mens hade det funnit speciella menskalsonger. De hade varit suuuupermjuka, inte suttit åt i midjan – och haft fickor för manponger. Självklart hade de största artisterna och skådespelarna stolt varit med i reklamfilmerna och visat upp produkten.

 13. ”Har du mens eller?” hade inte varit en nedlåtande kommentar.

  8

  Seriöst, hur många gånger har man inte hört denna trötta replik (från killar) när man varit ledsen, arg eller sur? Om killar hade haft mens hade ingen använt ordet mens i ett dåligt sammanhang.

 14. Mensskydd hade varit gratis – och en mänsklig rättighet.

  14

  Mens kostar i genomsnitt 78 114 kronor under en livstid. Helt stört mycket pengar vi tjejer måste betala på något vi inte ens valt! I många u-länder eller i länder som är krig kan det också vara extremt svårt att få tag på mensskydd. Om killar hade haft mens hade man sett till att alla män skulle få mensskydd oavsett i vilket land eller situation de befinner sig i, och mensskydd hade varit gratis.