in

13 tankar vi alla har hos frisören

frisor dragare

Att gå till frisören är för många en fantastisk stund. Man har sett fram emot det och ska äntligen få en new and improved frissa, även om det bara är topparna som ska kapas lite grann. Här är 13 tankar vi lovar att alla har när de sitter i frisörstolen. Mer

 1. Pratar jag för mycket?

  prata-mycket

  Frisörer är bra på att fråga frågor och lägga fokus på sin kund, och let’s face it – många människor tycker om att prata om sig själva. Så ibland kommer man på sig själv med att man babblat på om sig själv och sitt eget liv i typ en kvart utan paus. Kanske läge att fråga någonting tillbaka nu?

 2. Pratar jag för lite?

  silence

  Du och frisören har gått igenom alla hälsningsfraser, så jahopp, nu då? Är det okej att inte prata när man är hos frisören? Är jag otrevlig om jag hellre tittar i skvallertidningar eller bara sitter här tyst? Tror hen att jag inte gillar hen då?

 3. Jag vet att jag inte ser ut som Rihanna, men kan jag få likadan frisyr?

  rihanna

  Inspirationsbilder är bra att ta med sig till frisören. Både för att underlätta när du ska förklara vad du vill ha för frisyr, och för frisören att förstå vad du menar. Kom bara ihåg att ha realistiska förhoppningar. Om du har kort hår kan du inte få Rihannas svall till exempel. Tja, utan att sätta in hårförlängning då – och även då är det ingen garanti på att det blir som du tänkt dig.

 4. Är jag alltid såhär ful?

  not-pretty

  Du kan sätta dig i frisörstolen och känna dig som världens snyggaste människa, men när skyddskappan åker på ändras allt och aldrig har du känt dig så ful (förutom alla andra gånger du varit hos frisören då). Ännu värre blir det när hårfärgen åker i…

 5. Ska det klia såhär mycket?

  burn

  Okej, detta kanske främst gäller de som bleker håret hos frisören. Men det finns ingen värre känsla än när färgen bränner eller kliar i hårbotten och du vet att du inte får klia tillbaka. Så du sitter där och försöker tänka på annat medan det känns som om huvudet tar eld.

 6. Hur kan frisören komma ihåg allt jag sagt?

  veta

  Seriöst, det är som om ens frisör för ett register på allt man någonsin sagt. Hur kan hen annars komma ihåg att ens katt heter Nisse eller att man var i Grekland förra sommaren? Eller så kanske alla som är frisörer har något typ av superminne, vi vet inte.

 7. Jag kan gifta mig med min frisör om hen tvättar håret på mig varje dag.

  so-good

  Hårtvätt och huvudmassage hos frisören är det bääästa som finns, och om vi kunde (läs: haft råd) hade vi gjort det varje dag. Oavsett hur mycket man försöker efterlikna det hemma så kommer det aldrig någonsin bli samma sak, inte ens i närheten faktiskt. Kan ju i och för sig ha något att göra med att man inte har någon frisörstol hemma plus måste göra det själv.

 8. Jag kanske ska klippa lugg, eller lob?

  zooey

  Du får alltid små infall med att akut vilja klippa lugg, även om du gjort det tre gånger och ångrat dig varje gång. Eller klippa lob (dvs lång bob) som är så trendigt nu trots att du äntligen nått precis den längd på håret du vill ha.

 9. Nä, jag klipper bara det slitna.

  trim

  Du ångrar dig med både lugg- och lobplanerna och säger till din frisör att bara klippa bort det som bara verkligen behövs, helst inte mer än typ två centimeter. Behövs fem centimeter bort? Jaha, okej… okej då. Klipp bara. Klipp bort allt du jobbat så hårt för.

 10. Varför kan inte jag också föna mitt hår sådär?

  fona

  När du fönar håret hemma blir det liksom bara torrt, vilket oftast är huvudsyftet, men ändå. När din frisör fönar håret så blir det overklig volym, luftigt och fint böjda toppar. Du försöker studera noga varenda gång hur hen gör men du förstår bara inte hur det kan bli ett så snyggt resultat.

 11. Hur mycket hårspray behövs egentligen?

  harspray

  Varje gång du är hos frisören funderar du på hur snabbt en hårspraysflaska tar slut egentligen, det känns ju som om att frisören sprayar minst halva flaskan på ditt huvud. På något sätt så ser dock håret aldrig klistrigt eller stelt ut, som det skulle göra hemma om du sprayade lika mycket.

 12. Omg mitt hår har aldrig varit såhär fint!

  selena

  Frisörer har magiska krafter när det kommer till hår, så är det bara. Du kan inte sluta titta dig själv i spegeln och beundra hur ditt hår ens vara sådär otroligt vackert. Och så låtsas du som om du är Selena Gomez i Pantene-reklamerna, obviously.

 13. Jag kommer aldrig få såhär fint hår igen.

  sad

  Du hinner inte ens ut från frisörsalongen innan du inser att du aldrig kommer kunna få till denna frisyr själv hemma. Dina lockar blir aldrig lika snygga, fönandet har du redan insett att du aldrig kommer lära dig oavsett hur mycket du övar, så chansen att ditt hår kommer se såhär fint ut när du stylar det själv är liten till ingen. Alltså bestämmer du dig för det enda rimliga: vänta så många dagar som möjligt med att inte duscha håret.