in

13 saker du kan göra istället för att klanka ner på din kropp

klanka dragare

Vi alla har mer eller mindre komplex över våra kroppar, och ja – det är jättesvårt att inte klanka ner på sig själv och det man inte gillar med sin kropp. Men detta är den enda kroppen du kommer ha, och det finns så mycket härligare grejer du kan göra med den än att hata på den. Här är 13 saker du kan göra istället för att tänka på dina komplex! Mer

 1. Planera din nästa resa

  1

  Drömmer du om en härlig weekend i någon europeisk storstad eller vill du kanske hellre backpacka i Asien? Planera den resan! Även om du inte har tid eller råd att åka just nu så är det alltid roligt att drömma sig bort lite!

 2. Klappa djur

  Har du ett husdjur? Klappa det! Om du inte har ett djur kanske någon av dina vänner har det. Åk hem till den då. Inget är bättre än att klappa mysiga små djur.

 3. Gå på bio

  2

  Just nu känns det som om att den ena grymma filmen efter den andra på bio. Dra med dig en vän, partner eller familjemedlem och gå och se en film. Och om du inte får med dig någon – gå själv!

 4. Plantera blommor/grönsaker/frukt

  Nej, du behöver inte ha värsta stora trädgården bara för att kunna plantera grejer. Googla upp vad som går att plantera i stora krukor och gå sedan till nästa blomsteraffär, köp med dig frön och jobba på dina gröna fingrar!

 5. Ät glass

  3

  Nu när det faktiskt börjar bli varmare ute (i alla fall soligt) passar det superbra att äta vårens första glass!

 6. Plöj en serie

  Har du också en massa serier uppskrivna som du skulle vilja se men inte tagit dig tiden till att göra det? Gör det nu! Gosa ner dig i soffan eller sängen och binge watcha!

 7. Hitta ny musik eller podcasts

  5

  Det finns knappt något bättre än när man upptäcker en ny favoritartist eller en riktigt grym podcast som redan har en massa avsnitt man kan lyssna på. När du hittat ett gäng nya artister eller podcasts kan du till exempel ta ett bad eller gå ut på en långpromenad medan du lyssnar.

 8. Paddla kajak

  Okej, det här förslaget kanske får vänta till sommaren när det är varmt ute. Men! Gå ihop med några vänner och hyr kajaker! Så roligt, men inte ofta man gör det. Gör det till en heldag och stanna till vid olika platser för att bada eller äta lite.

 9. Ha en partykväll

  7

  Styr upp en rolig förfest med goda drinkar och en riktigt bra playlist innan du och dina vänner går ut och dansar hela natten! En bra partykväll med sina kompisar slår det mesta.

 10. Häng i naturen

  Att vara i naturen och skogen ÄR faktiskt skönt, även om i alla fall jag hatade det när man var tvungen att vara i skogen på idrotten i skolan. Att bara andas in riktigt frisk luft och typ inte höra en massa buller hela tiden är typ balsam för själen.

 11. Ordna en picknick

  6

  Alltså picknicks måste ju ändå vara sjukt underskattat?! Att äta ute överlag är ju roligare än att bara sitta vid ett matbord. För att få extra picknick-känsla kan man packa allt i en korg och ha med färgglada sugrör.

 12. Glöm din mobil

  Att koppla bort sig från omvärlden och sociala medier ett tag är jätteskönt. Stäng av din mobil i ett par timmar, då slipper du känna stress i att hela tiden behöva vara anträffbar eller hela tiden vilja refresha Instagram. Man måste göra en mobil-detox ibland.

 13. Umgås med vänner

  4

  Om man inte vet vad man ska göra är vänner alltid svaret. Ring dina vänner och hitta på något kul!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss