in

13 hacks för att komma iväg snabbare på morgonen (och ändå få en lugn start på dagen)

snabb morgon dragare

Är din morgon ett enda stressigt kaos, och kommer du alltid iväg tio minuter senare än tänkt? Ta det lugnt! We got your back. Här är 13 grymma tips på hur du får en lugn morgon och ändå kommer iväg snabbt! Mer

 1. Snooza inte!

  1

  Om du vill slippa stressa på morgonen och komma iväg i tid är första steget att kliva upp direkt när alarmet ringer. Om du känner att du verkligen inte kommer kunna hålla dig från snooze-knappen – sätt alarmet tidigare än vad du behöver och kliv sedan upp när du ska, samtidigt som du hunnit snooza en eller två gånger.

 2. Lyssna på härlig musik

  2

  Starta med att sätta på en riktigt bra spellista, gärna någon med låtar som gör dig glad och pepp för dagen. Låtar som du kan smådansa runt till är bra, vem säger nej till en sådan morgon liksom?

 3. Tidsinställ ditt kaffe

  3

  Är du en riktig kaffedrickare som inte vaknar till innan du druckit din första kopp? Investera i en kaffemaskin du kan tidsinställa bryggningen på. På det viset kan du ha en rykande, färsk kopp kaffe precis när du vaknar! Vill du hellre ta din kaffe to-go kan du ställa in så den är klar tills när du måste gå.

 4. Förbered din frukost

  4

  Det spelar ingen roll om du äter din frukost hemma eller om du tar med den till jobb/skola. Typ all frukost går att förbereda, vissa är till och med gjorda att göra kvällen innan (ex: over night oats, chiapudding). Det kanske inte tar så lång tid att mixa ihop en smoothie eller att göra iordning en smörgås, men den tiden är ändå så värd att slippa lägga på morgonen på lite jäkla frukost.

 5. Förbered din lunch

  5

  Se till att din lunch är helt färdig innan du går och lägger dig. Efter de kvällar jag tänkt att ”nä, jag hackar ihop den där salladen imorgon” så ångrar jag mig precis varenda gång. Precis som med frukost så kanske det inte tar så lång tid att fixa det sista till lunchlådan, men 1) all tid är värd typ tio gånger mer på morgonen pga 2) tiden verkar gå minst dubbelt så fort då. Vilket leder mig till nästa punkt…

 6. Chilla!

  6

  Nej, meditation är väl kanske inte direkt något man har tid med (eller tar sig tid för, whatevs) på morgonen – men sluta stressa! När man stressar är det sällan saker går snabbare, snarare tvärtom. Saker börjar krångla, allt går fel, och sedan står man där i panik för man kommer komma försent. Ta det lugnt.

 7. Bestäm kläder kvällen innan

  7

  En sak som kan ta hur lång tid som helst, nästan, är att välja kläder. Om du lägger fram din outfit dagen innan går det på noll sekunder! Kolla hur vädret ska bli, om det är något du ska göra dagen efter som kräver speciella kläder, och så vidare. Känner du verkligen inte för att ha på dig den outfiten du valt ut dagen efter är det såklart bara att byta, men på det här viset har du i alla fall en backup-plan.

 8. Lägg fram hudvårdsprodukter och smink

  8

  Har du stenkoll på alla dina skönhetsprodukter? Skönt för dig! Har du inte det är det smart att lägga fram allt du kommer behöva på morgonen. Då behöver du inte rota efter pads eller leta reda på den där puderborsten.

 9. Planera din dusch

  9

  Står ditt hår alltid åt alla kanter när du vaknar och kräver lite vatten på sig för att kunna styras? Eller tar det evigheter att tvätta och torka ditt hår? För att spara tid på morgonen är det bra att planera in sin duschtid!

 10. Bestäm frisyr

  10

  Ni hör ju, för att spara tid på morgonen och komma iväg snabbt handlar allt om att planera. Och så även ditt hår! Kommer ditt hår vara fett imorgon? Då kanske det är smidigast med en tofs, istället för att köra i en massa torrschampo, till exempel.

 11. Välj jacka och skor

  11

  Som vi skrev ovan är det smart att lägga fram en outfit kvällen innan. Men något man ofta glömmer är att även bestämma vilken jacka och vilka skor man vill ha till! Om morgonen är stressig är det lätt att bara ta dina vanliga gamla skor som du alltid har, och så blir alla andra skor alltid ståendes och oanvända.

 12. Packa din väska kvällen innan

  12

  Tänk igenom din morgondag. Är det något särskilt du behöver ha med dig? Du kanske behöver ha med anteckningar till något viktigt möte eller en finare tröja om du ska iväg på festligheter efter jobbet.

 13. Ha en glöm ej-lista på dörren

  13

  Mobil, plånbok, lunchlåda, nycklar. Skriv ner allt det viktiga du behöver ha med och sätt en lista på dörren som du kan kolla på innan du lämnar hemmet på morgonen.