in

12 smarta tips på hur du sparar batteriet på din telefon

Så här sparar du batteri på telefonen

Är det inte alltid så att batteriet på telefonen är slut, precis när man behöver den som mest? But no more! Här är life hacksen du behöver! Mer

1. Sluta tvångsavsluta dina appar

Att dubbeltrycka på hemknappen och slajda upp dina pågående appar för att spara batteri fungerar inte. Det är en myt och att avsluta apparna på det sättet kan faktiskt göra din telefon trögare och kan även äta upp mer av ditt batteri.

2. Ha koll på vilka appar som drar mest batteri

Om du går till Inställningar > Batteri så kan du enkelt se vilka av dina appar som drar mest batteri. På så sätt kan du välja vilka appar du kan använda när batteriet tryter på telefonen.

Så sparar du batteri

3. Din bästa vän för att spara batteri är strömsparläge

När du ändå är inne för att kika på vilka appar som drar mest batteri så kan du sätta din telefon på strömsparläge. Det stänger bland annat av automatiska nedladdningar och sänker ljusstyrkan på din skärm. Den kan verkligen bli en lifesaver.

12 tips för att spara batteri

4. Stäng av bakgrundsuppdatering

Den här appen tillåter att appar uppdaterar med den nyaste uppdateringen när du inte använder dem. Det här är en riktig batteribov så för att spara batteri gå in på Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering och stäng av den.

Batterisparare

5. Stäng av platstjänster

Alla appar behöver inte alltid veta var vi befinner oss. Gå in på Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster och stäng av den på onödiga appar. Vissa appar som Google maps och Tinder behöver dock veta din plats för att fungera. Behåll batteri och lite privatliv – it’s a match!

När du vill spara batteri

[adSpace placement=”auto”]

6. Sänk din ljusstyrka

Ett enkelt sätt att spara batteri på är att sänka din ljusstyrka. Det kommer hjälpa både din telefon och bli behagligare för ögonen.

Spar batteri

7. Stäng av bluetooth

Använder du bluetooth varje dag? Nej, de flesta gör nog inte det. Så när du ändå är igång och sänker ljusstyrkan så kan du stänga av bluetooth. Det är knappen mellan nattläget och Wi-Fi knappen.

8. Om det är batterikris, sätt på flygplansläge

I det här läget så tas de mesta funktioner som drar batteri bort. Du kan såklart fortfarande vara uppkopplad genom att använda tillgängliga Wi-Fi anslutningar. Då går det ju att använda de flesta av våra älsklingsappar, trots att du har på flygplansläge.

9. Använd Wi-Fi när det finns tillgängligt

Här kan du både spara batteri och mobildata. När du är hemma hos någon med Wi-Fi så dra dig inte för att fråga. Det handlar ju om liv eller död för din telefon. Ytterligare ett tips är att inte ha på ”fråga om anslutning- funktionen”. Det är knappast någon idé att ha den igång då det sällan finns öppna Wi-Fi-anslutningar bara sådär mitt på öppna gatan.

Håll din mobil vid liv längre – spar batteri

10. Stäng av notiser till onödiga appar

Alla notiser är faktiskt inte nödvändiga och att ta bort vissa av dem kanske även tar bort lite av allt som distraherar dig i din vardag. Att stänga av alla notiser kommer hjälpa dig spara mest batteri men vissa notiser är det svårt att leva utan.

11. Se till att din dator är på när du laddar din telefon genom den

Om din dator är av eller i viloläge så kommer den sno batteri från din telefon. Du hjälper det inte hur många gånger vi sätter i och ur laddaren.

12. Skippa blixten för att spara batteri

Har någon någonsin sett bra ut på ett foto när blixten används? Antingen blir det röda ögon eller så blir personen blek som ett spöke. Använd den inte, den drar batteri!