in

12 saker du garanterat har lärt dig av din lillasyster

systrar dragare

Småsystrar är både det jobbigaste och finaste som finns. Framförallt är de bäst – de har nämligen lärt dig så mycket viktigt. Här är 12 exempel. Mer

1. Att vara en ledare

tumblr inline nidohyNNSQ1rkygkg

Att ha yngre syskon medför automatiskt att de söker din vägledning. De ser upp till dig och lyssnar på vad du har att säga. Med hjälp av henne fick du lära dig att leda, men också att makt kommer med ansvar.

2. Medlidande
1d2

Långt innan du egentligen förstod varför, så ville du bespara din lillasyster all smärta. Visst, ganska ofta tänkte du att hon var den jobbigaste i världen, men om hon ramlade och slog sig var du alltid där för att trösta.

3. Att stå upp för andra

ef7ee50a82fcbcbec663fe04259a1f04

Att försvara någon som inte kan försvara sig själv är en riktigt fin egenskap. Om någon är taskig mot din lillasyster står den direkt på din svarta lista.

4. Vara en förebild

giphy

Att ha någon som ser upp till dig i princip villkorslöst är något alldeles särskilt. Plötsligt blir det viktigt för dig att statuera bra exempel, för du vet att hon kommer härma dig.

5. Tålamod
tenor

Småsyskon är experter på att reta gallfeber på sina storasyskon, ofta utan att de själva vet om det. Att ha en lillasyster har lärt dig, med ett par raseriutbrott längs vägen, att ta ett djupt andetag och ha tålamod.

6. Genomskåda en lögn

Vi människor blir bättre och bättre på att dölja vad vi känner i takt med att vi växer upp, men med ett småsyskon att studera har du lärt dig precis vilka tecken som tyder på att någon inte är riktigt ärlig.

7. Vara pedagogisk
hermione granger harry potter wingardium leviosa

Din lillasyster är inte alltid den smartaste, mest för att du har levt och lärt ett par år mer än henne. Att umgås med någon som inte vet lika mycket som du har lärt dig att förklara på ett sätt som gör att andra förstår, och ha tålamod om det tar ett tag innan poletten trillar ned.

8. Var glad för någon annans skull

glad
Livet är orättvist, ibland kan det kännas som att din lillasyster får allt du önskade dig i hennes ålder men aldrig fick. Men trots det känns surt att hon fick den finaste leksaken som du aldrig skulle fått, så blev glad för att hon blev glad.

9. Vara lite självisk

585abd2635befe190bf91da220476983

Din lillasyster kanske ofta beter sig som att hon är universums mittpunkt? Visst kan det vara irriterande med någon vars egna problem är det enda som verkar relevant, men tänk ett varv till. Du är faktiskt den viktigaste personen i ditt liv, så det kan faktiskt vara ganska bra att ibland prioritera sig själv före andra.

10. Att vara förälder

giphy

Det verkar så självklart. Du hjälper henne att komma iväg på morgonen, göra läxor, står ut med hennes raseriutbrott och tröstar henne fastän du inte fattar varför hon är ledsen. Att ha ett småsyskon har lärt dig att ta han om andra människor, och älska dem fastän de är knepiga.

11. Tänka från olika perspektiv

perspektiv

När din syster var ledsen och mamma var arg, och du tog din systers parti fastän du visste och förstod varför mamma var arg så lärde du dig att förstå andra människor, även om de kanske inte betedde sig särskilt rimligt just då.

12. Att inte ta någon skit

cameron%20diaz%20fuck

Som storasyster har du fått ta emot en hel del. Det är alltid ditt fel om något går sönder, eller om du och lillasyster har bråkat. Men det har lärt dig att inte ta så hårt på allt människor säger. Folk säger så mycket.