in

12 saker andra förväntar sig av dig när du är 22 (lägg av!!!)

22 dragare

Om du är i början av dina twenties vet du att förväntningarna från folk omkring dig har ändrat sig drastiskt från när du var 19. Här är 12 saker folk förväntar sig av dig när du är 22. Mer

 1. Du vet vad du ska göra i livet

  1

  Vissa vet vad de vill jobba med när de är 13 och håller fast vid det, andra är 34 och har fortfarande inte hittat rätt. Att veta vad man vill jobba med, plugga till eller kanske var man ska bo är verkligen inget alla 22-åringar vet. Alla som tror att vi ska veta det här – take a chill pill!

 2. Du har hittat din soulmate

  2

  Att vara 18, 19, 20 och leva livet som singel är helt accepterat. Om du däremot blivit 22 förväntar sig andra att du ska ha hittat personen du vill spendera resten av ditt liv, och om du är singel tror folk att du hatar varje minut av det. Ska jag berätta en hemlighet? Du kan vara singel vid 20, 30, 40, 50, 60 och fortfarande njuta av singellivet.

 3. Du vill ha barn ASAP

  3

  Jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger min mamma (!) fått frågan från bekanta om inte jag ska skaffa barn snart. Eh. Om man ska ha barn kan det ju vara bra att 1) vara tillsammans med någon man vill ha barn med och 2) faktiskt vilja ha barn (och bonus 3) bry dig inte?!). Kan vi bara komma överens om att ALDRIG fråga någon när de ”ska skaffa barn?” Det är inte din sak att veta.

 4. Du bor i en egen lägenhet

  4

  Äldre människor älskar att säga att vi millennials är bortskämda och får allt vi pekar på, samtidigt är bostadsbubblan den värsta på många år och det är typ omöjligt att ens hitta ett andrahandskontrakt på en liten lägenhet som inte kostar mer än halva ens månadslön. Om man pluggar är det också vanligt att man bor hemma eller i studentkorridor, så att bo i en egen lägenhet vid 22? We wish.

 5. Ditt sparkonto är megafullt

  5

  Hej CSN och dyra boendepriser (som sagt) och lån och livet. Nej, det är nog få 22-åringar som fått hunnit spara en massa pengar på banken.

 6. Du älskar kaffe

  6

  Okej, det här kanske bara är jag. Men jag vet inte hur många gånger fått höra att ”nu när jag är vuxen måste jag lära mig att dricka kaffe”. Varför ska jag LÄRA mig att dricka något jag tycker är äckligt? Håller mig till te, tack!

 7. Du har varit på ditt livs resa

  7

  Vissa drar utomlands så fort de tagit studenten, andra gör det aldrig. Det är okej att inte ha kört den klassiska Asien-resan, jobbat på en farm i Australien eller pluggat i Paris – men det är också okej att ha gjort det. För andra att anta att alla vill eller har rest när man är ung är ju bara dumt.

 8. Du har koll på alla vuxengrejer

  8

  Betala räkningar, putsa fönster, rengöra avlopp… Det är sådant man tydligen ska kunna när man är vuxen, även om man aldrig betalat en räkning i sitt liv innan så är det sådant man bara *ska kunna*. Det är väl ändå dags att de börjar lära ut sånt i skolan nu, va?

 9. Du har koll på världen

  9

  Ja, du borde ha koll på de stora nyheterna både nationellt och internationellt. Men det är inte alltid superlätt att hänga med i världspolitiken, förstå hur världsekonomin hänger ihop eller veta vilken den stora sportsnackisen är just nu – om det inte är något som intresserar dig förstås!

 10. Du ska ringa alla viktiga samtal själv

  10

  När du växte upp var det alltid mamma eller pappa som ringde alla viktiga samtal och bokade tider åt dig, nu ligger plötsligt det ansvaret på dig. Aldrig har det varit jobbigare att behöva gå till tandläkaren.

 11. Du har the time of your life

  11

  Bara för att du är ung betyder inte det att livet leker. Ja, du kanske älskar livet nu – eller så gillar du det inte alls. Det är okej att inte ha bästa tiden i livet nu – då kommer det ju senare istället!

 12. Du har energi till allt

  12

  En stressig vardag, sjukdom eller andra saker kan göra att du till exempel inte orkar hänga med dina vänner ut. Eller så är du bara en gammal tant i en ung kropp som helst ligger i soffan på kvällarna och somnar klockan halv nio. Och man FÅR det. Skönt va?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss