in

12 saker alla millennials är SJUUUKT trötta på att höra

millenials1stor

Vi millennials beskylls för att vara bortskämda och lata, när vi egentligen är raka motsatsen. Vi utbildar oss och jobbar mot våra mål samtidigt som vi umgås med vänner och familj, tränar och hänger med i allt som händer i världen. Vi har listat 12 saker alla som är millennials känner igen sig i. Mer

 1. Vi får onda ögat när vi tar selfies.

  selfie stick

  Det är år 2016, kameramobiler har funnits i en massa år och ordet selfie utsågs till ”word of the year” 2013 av Oxford English Dictionary, ändå kollar äldre människor snett eller hånar en när vi millennials tar kort på oss själva. Suck, alltså.

 2. Vi millennials är ju *så* lättkränkta.

  tampons

  Att vi skulle vara lättkränkta håller vi inte med om, däremot vet vi ju att mens inte är något äckligt, konstigt eller något att skämmas för.

 3. Vi får ta smällen efter att baby boomers skapade bostadbubblan.

  had-a-dollar

  Det snackas om att unga bor hemma hos sina föräldrar längre nu för tiden, men är det så konstigt när man behöver vara mer eller mindre miljonär för att köpa en liten etta ute i en Stockholms-förort?! Bostadsbubblan är de vuxnas fel – inte vårt.

 4. Millennials kommer inte undan lånen.

  crippling-debt

  Vi behöver låna pengar för att plugga, vi behöver låna pengar för att ha råd med bostad, vi behöver låna pengar för att köpa bil… Våra liv består mer eller mindre av skulder.

 5. Ja, varför köper vi inte diamanter???

  grocery-store

  Om bostadsmarknaden är svår att ta sig in i ska vi inte tala om arbetsmarknaden. Vi ska för det första få ett jobb, sedan är det ju ganska najs om vi samtidigt trivs på jobbet, arbetar med något vi tycker om samt får en hyfsad lön. Diamantmarknaden får vi ta oss an senare…

 6. Äta bör vi annars dör vi.

  need-it-to-live

  Vi millennials testar gärna på ny mat och är inte rädda för att gå ifrån kötthetsen för att äta vegetariskt någon dag i veckan. Och visst, att fota mat för att lägga ut på insta är inte heller omöjligt att vi gör då och då. Mat är toppen, helt enkelt.

 7. Vi lever i en värld vi inte varit med och skapat.

  destroyes-the-planet

  Man gnäller gärna på oss att vi är för lata, men är inte det bättre än att starta krig åt höger och vänster?!

 8. Vi möts av omöjliga krav.

  30-years-experience

  Detta är en klassiker. Man ska vara ung, ha en lång utbildning i ryggen, samtidigt som man helst har femton års erfarenhet. Och just det, Gud förbjude att du som kvinna någonsin skulle vilja ha barn så att man skulle behöva vara mammaledig.

 9. Vi millennials kämpar på.

  tired

  Den äldre generationen vill gärna påpeka att vi är bortskämda. Det är vi inte! Bevis? Se ovan.

 10. Vi kritiseras för a.l.l.t.

  pokemon-go

  Sedan vi var små har vi tvingats ut och leka på dagis (när vi var små hette det dagis!), vi skulle vara ute på alla raster i grundskolan och av våra föräldrar fick vi jämt höra att vi satt för mycket vid datorn och att vi inte var ute tillräckligt. Men sedan när vi väl gick ut i flera timmar för att fånga Pokémons, då var inte det heller bra.

 11. Millennials är proffs på teknik, räcker inte det?

  boil-water

  Vi är snabba att skratta åt att våra föräldrar försökte zooma in på Instagram (vi vet, nu går det) och att de inte riktigt förstår innebörden av alla emojis, men vi ringer gärna mamma för att fråga allt från hur många grader handdukar ska tvättas i till att fråga om man kan äta fyra dagar gammal pasta som stått i kylen.

Vi millennials är grymma!

http://npr.tumblr.com/post/99323824493/millennials-have-steered-the-country-to-a-place

Enough said, vi äger!