in

11 tecken på att du kommer bli framgångsrik

istock 684932178

Framgång kan vara allt från pengar och ett stort hus till en familj som gör dig glad, men vad avgör om du kommer bli framgångsrik? Här är elva egenskaper som ökar dina chanser! Mer

Ibland kan ens personliga egenheter kännas hindrande; att vara en drömmare, en nörd eller riktigt envis. Men just sådana drag kan vara till stor användning för dig, både privat och i karriären, om du använder dem på rätt sätt.

1. Du försöker alltid hitta en bättre lösning

Är du inte nöjd förrän du vet att du utfört en uppgift på det bästa och mest effektiva sättet? John Sculley tidigare VD på Apple och Pepsi, berättade för Business Insider att han alltid har ställt frågor som ”Varför gör vi på det här sättet?”. Sculley menar att en stor del av hans framgång bygger på en vilja att upptäcka och lösa problem på helt nya sätt.

Att inte nöja sig med sättet saker fungerar på nu kommer göra att du utvecklas fortare och ser möjligheter som andra inte ser.

2. Du vågar drömma stort

Orimligt höga mål eller drömmar, är det som får mig att vilja gå upp på morgonen. Jag gillar att träna crossfit, så mitt mål är att tävla på elitnivå, jag tycker om att skriva, så jag vill vinna Nobels litteraturpris.

Att jobba för något mer än att få lön den 25:e är viktigt för att du ska komma framåt. Karriärsrådgivaren Jenny Blake rekommenderar att du frågar dig själv hur ditt ideala liv skulle se ut, och vilken typ av människor du vill möta.

[adSpace]

3. Du gör det just du är bra på

Flera studier visar att om du använder dina unika styrkor så kommer du känna dig gladare, mer respekterad, och mer tillfreds med ditt jobb. Dessutom kommer du åstadkomma mer på jobbet om du använder dig av dina unika förmågor. Har du något just du är extra bra på, se till att få användning för det.

4. Du är öppen för misslyckande

Du kommer inte komma särskilt långt om du inte är beredd på att misslyckas ibland. Det sägs att Thomas Edison försökte över 3000 gånger innan han lyckades skapa en fungerande glödlampa, och honom gick det ju ganska bra för.

Scott Galloway, författare och professor marknadsföring, menar att om du inte gör bort dig ibland, så gör du inte ditt bästa. Du måste vara öppen för att misslyckas då och då, om du vill utvecklas och lära dig nya saker.

5. Du är villig att ta medvetna risker

Det är extremt få framgångsrika personer som bara kör på säkra kort hela livet. Ibland måste du ta risker för att kunna nå längre. Det kan vara att säga upp dig från ett jobb du inte trivs med, fastän du inte har hittat ett nytt, eller att pitcha en annorlunda idé för din nya chef.

6. Du är trevlig mot andra människor, även om det inte gagnar dig

Var trevlig mot andra människor, även om du inte tjänar på det här och nu. Det var en av de första grejerna de lärde oss på journalistprogrammet. Var sjysst mot dina kurskamrater idag, du har ingen aning om vad det kan betyda för din karriär imorgon.

Om andra ser dig som en genuin och trevlig person, kommer det förr eller senare att löna sig. Din gamla kollega kanske rekommenderar dig för sin nya chef, eller kanske vill en kompis kompis kanske ha med dig på sin nya affärsidé. Dessutom visar mer och mer forskning att du blir lyckligare av att vara snäll.

[adSpace]

7. Du tänker som en nybörjare

Du är inte en person som fastnar i gamla mönster. Att tänka som en nybörjare innebär att du aldrig tar för givet att du har koll på läget, utan alltid är öppen för att ta in nya saker.

8. Du lär dig något nytt varje dag

– Skaffa dig så mycket kunskap du kan för den kan ingen ta ifrån dig. Det berättade en överlevare från förintelsen att hans mamma hade sagt till honom, men det har säkert sagts av flera. Att alltid vilja lära sig mer är grunden för att söka bättre lösningar och tänka som en nybörjare på ett framgångsrikt sätt.

9. Du har självinsikt

Att veta var du har dig själv handlar både om att peppa dig själv och komma ihåg allt du är bra på och gör rätt, men också att veta vilka svagheter du har och vad du behöver jobba lite extra med.

Det kan ofta vara svårt att veta hur andra ser dig och vad de tycker om det du gör. Försök att ha någon eller några personer i din närhet som kan vara ärliga mot dig och säga vad de tycker, utan att du blir sårad.

10. Du visar tacksamhet

Tacksamhet och en positiv attityd kan göra ditt liv så mycket bättre, på så många fronter. Inte bara visar du för dina nära och kära och de på jobbet att du ser och uppskattar vad de gör, du visar också för dig själv hur mycket bra grejer som faktiskt händer i ditt liv.

11. Du visar dig själv medkänsla

Det här betyder inte att du är svag, oambitiös och tycker synd om dig själv. Istället säger vetenskapen att förståelse och medkänsla för dig själv kan göra dig mer framgångsrik i livet.

Enligt en studie av Kristin Neff, forskare i mänsklig utveckling och kultur bygger medkänsla för dig själv på tre komponenter: att kunna ha en positiv inre dialog, att förstå att alla kan göra misstag, och att vara medveten om dina tankar och känslor, utan att ge efter för dem.

Om du är förlåtande mot dig själv, och försöker se din prestation för vad den är istället för att tänka onödigt negativa tankar om den, ökar du dina chanser till framgång.

Tack Business Insider!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss