in

11 situationer du känner igen dig i om du ALLTID köper julklappar i sista stund

julshopping dragare

Du vet att julafton kommer varje år, och du vet att du alltid börjar köpa julklappar försent varje år. Så, därför var du ute i god tid detta år. HAHA, vem försöker du lura? Du kommer fortfarande ha minst 1 julklapp kvar att köpa den 23 december. Här är 11 saker du som alltid är sen med julklapps-shoppingen känner igen dig i! Mer

 1. Du lovar dig själv att handla julklappar i tid, men det händer aldrig.

  10

  Du säger alltid till dig själv att börja shoppa alla julklappar i tid, typ november. Sedan står du där när det är mindre än en vecka kvar till jul och har inte köpt en enda. Detta händer VARJE år.

 2. Alla andra verkar dock ha börjat köpa julklappar i tid.

  4

  Medan du står och klagar och tycker synd om dig själv helgen innan jul för att du fortfarande inte handlat en enda julklapp (vilket är ditt eget fel) så får du höra från alla dina vänner och kollegor att de minsann är helt klara eller bara har en ynka liten grej kvar att köpa. Du vill inte höra det, du vill få empati och någon som delar stressen med dig!

 3. Paniken du får när det du vill köpa är slut överallt.

  3

  Du kommer på den perfekta julklappen att ge till din pappa och sedan när du går för att köpa den så är den slut?! Du får ett mini-breakdown och inser sedan att du kommer behöva hitta på någon ny julklapp som inte alls kommer bli lika bra som den du tänkte köpa. Då får du ett större breakdown.

 4. Julmusiken går dig på nerverna.

  8

  Visst, att höra Mariah Careys All I Want for Christmas Is You eller någon av alla de andra jullåtarna som finns är helt okej den första halvtimman när du går i butiker, men efter det blir det bara outhärdligt. Hur ska du kunna tänka när allt du hör är bjällror i öronen?

 5. Du är omringad av en massa andra stressade människor.

  5

  Även om det känns som om att du är den enda i världen som inte köpt sina julklappar än, så är du inte det. När du går runt i butikerna och är superstressad några dagar innan jul är det flera tusen andra på stan som delar den stressen med dig. Ändå skönt att vara fast i samma situation, eller?

 6. Du försöker hålla modet uppe och tro att den perfekta julklappen ska dyka upp framför dig.

  7

  När att dina planer har skitit sig och allt du tänkt köpa visar sig vara slut bestämmer du dig för att hoppas på ett mirakel och att de rätta julklapparna till alla dina nära och kära liksom ska poppa upp från ingenstans. Vill du veta en sak? Det händer inte! Förberedelse is key, people.

 7. Lyckan du känner när du faktiskt hittar en julklapp.

  12

  Din lycka har inga gränser när du hittar en julklapp som du faktiskt tror att en person kommer tycka om. Helst av allt vill du bara dansa och hoppa runt, men det sunda förnuftet säger till dig att det kanske är bättre att bara hoppa runt i huvudet istället.

 8. Tvivlet som sedan kommer om du verkligen valde rätt.

  2

  Lika fort som lyckan kom att du hittade den perfekta julklappen, lika fort kommer tvivlet efter att du betalat om det verkligen var en sån bra idé att ge en parfym till mamma. Tänk om hon inte gillar den? Eller tänk om hon tror att du tycker hon luktar äckligt? Gahh, så många tankar!

 9. Du hittar en bra julklapp, men vill hellre köpa den till dig själv.

  9

  Du hittar en julklapp som du vet att din syster skulle älska, men å andra sidan vill du egentligen köpa den till dig själv. Ska du vara smart och bocka av en grej på listan, eller ska du köpa grejen till dig själv som tröst för att du inte är klar med allas julklappar än? Beslutsångest-strugglen är real.

 10. Lilla hjärtattacken du får när du tror att du lämnat dina påsar någonstans.

  11

  Du tar en paus och fikar någonstans för att fylla på energinivån (= förhindra ett utbrott mot nästa barn som skriker högt), och sedan går du glatt därifrån med väskan i ena handen och… herregud du har glömt påsarna! Nej, skoja bara. Du har dem i andra handen. Men under millisekunden man tror att man glömt dem någonstans är hemsk.

 11. Du ger upp och bestämmer dig för att shoppa på nätet.

  1

  Efter ett x antal timmar orkar du inte mer, utan tar de julklappar du lyckats skrapa ihop och bestämmer dig för att gå hem och beställa resterande julklappar på nätet. Sedan börjar bara stressen för att allt ska komma fram i tid. Du kanske ska börja i tid nästa år ändå?