in

11 saker vi alltid stör oss på under vintern

stor oss vinter

Mysiga hemmakvällar, julafton och fina mössor i all ära, men det finns faktiskt riktigt många saker som är jobbiga med vintern också. Här är 11 saker vi stör oss på lite extra under de kallare månaderna. Mer

1. Strumporna åker ner över hälen

1

Man tar på sig skor och ytterkläder och börjar gå mot bussen. Men efter typ femtio meter börjar minst en av strumporna hasa sig ner över hälen och ens sko blir helt plötsligt den mest obekväma saken i hela världen.

2. Plagg som kliar

2

Seriöst. VARFÖR görs ens tröjor och halsdukar i material som sticks? Det är värdelöst. Vem kom ens på att det är lagligt med sticksiga plagg?

3. Kallt ute = svettigt inne

3

När det blir minusgrader ute är det klart att man tar på sig så varma plagg man bara kan när man ska gå ut. Problemet är ju bara att det blir megavarmt när man kommer in igen. Så får man slänga av sig cirka alla sina kläder för att inte smälta lika fort som en snögubbe gör när det blir åtta plusgrader.

4. Snön försvinner i december, och kommer tillbaka i typ mars

4

När vill man allra helst ha snö på vintern? Vid jul och nyår. När är det absolut aldrig snö på vintern ( i södra Sverige, i alla fall)? Vid jul och nyår. Varenda år lyser ju snön med sin frånvaro under december och januari, sedan börjar den komma där någon gång i slutet av februari och stanna i mars. När man allra helst bara vill få vår någon himla gång.

5. Man blir sjuk tio gånger lättare

5

Så fort det blir kyligt ute är det som om ens immunförsvar bara lägger av. Det räcker med att man ens rör sig bland andra människor så blir man direkt förkyld. Och sedan håller förkylningen i sig i tre månader.

6. Torrboll blir ens andranamn

6

Hår, hud, naglar. Allt, ALLT blir torrt. Det spelar ingen roll hur mycket oljor, krämer och inpackningar man använder. Under vinterhalvåret (ja, det är ju typ sex månader) är man en torris och det är bara att försöka acceptera.

7. Allt ens smink försvinner, jämt

8

Det är snö som faller som förstör ens mascara, och det blir kondens i halsduken när man andas så sminket på hakan och läpparna blir ett minne blott. Sen ska vi inte ens börja diskutera hur mycket en mössa förstör frisyren.

8. Håret är lika elektriskt som ett elskåp

7

Drar man en tröja över huvudet kan man vara säker på att håret kommer ställa sig upp som om man precis gnuggat en ballong mot det. Det går att ha i typ alla hårprodukter som finns för hår, det kommer vara elektriskt ändå.

9. Det finns alltid en överhängande risk att ramla

9

Så fort det blir lite halt ute vet man att det snart är dags. Att ramla, alltså. Så man börjar gå som en pingvin med ministeg och hoppas på att om man ramlar så får man i alla fall göra det när ingen ser.

10. Man blir nedstänkt med brunt slask

10

Man står och väntar tålmodigt vid övergångsstället på att bilarna ska stanna. Men innan något av det har hänt så kommer det någon som kör sin bil lite extra snabbt och lite extra nära trottoaren, så vips! Är man nedstänkt med äckligt slask.

11. Skorna blir förstörda av allt salt

11

Visst, det är ju snällt att man vill hjälpa oss att hålla oss på fötter. Men det där saltet som tar över gatorna förstör ju prick alla ens vinterskor. Fula vita ränder säger vi gärna nej till. Och det är ju svinjobbigt att göra rent sina skor varenda gång man kommer in igen.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss